Українська ППО збила швидкісний безпілотник “Шахед” з реактивним двигуном

На території України був збитий БПЛА Shahed-238 із реактивним двигуном, що рухався із швидкістю близько 500 км/год. Про це повідомив військовослужбовець і експерт у сферах зв’язку, радіоелектронної боротьби та розвідки Сергій Бескрестнов. По це пишуть flot2017.

«По території України був збитий перший Shahed-238 із реактивним двигуном. Двигун має китайське походження. Дрон долетів до середини країни і рухався із швидкістю понад 500 км/год. Я не очікував, що вони так швидко з'являться у нас. Недавно Іран вперше продемонстрував цю модель на виставці», - зазначив військовий.

Бескрестнов також відзначив, що тепер БПЛА із реактивними двигунами можуть покривати всю країну. Водночас він вказав на позитивні моменти, стверджуючи, що нові Shahed-238 не мають "суперзброї рівня рейху", але є стандартними у ряду аспектів, таких як заряд та навігація.

Військовослужбовець також наголосив, що, незважаючи на високу швидкість реактивних БПЛА, їх можна збивати системами ППО, хоча не всіма доступними засобами.

«Мобільні групи із протиповітряною обороною деякими чинами неефективні, тому тепер їм слід використовувати переносні зенітні ракетні комплекси (Оса, Ігла, Стінгер)», - додав він.

Військовий також відзначив, що нові дрони будуть літати швидше і краще маневрувати, тож українці повинні усвідомлювати, що "після звуку мопеда в небі тепер вони чують дзвін літака".


Теги: війна

Переглядів: 370
Поширень: 0

Останні новини