Ще одній військовій частині на передову відправили необхідне для розвідки обладнання та засоби обігріву

Сьогодні, 9 січня, у місті Вінниця відбулася нова поставка допомоги для військових. Цього разу представники Вінницької міської ради відправили дві тисячі хімічних грілок та 10 тепловізорів українського виробництва на південний напрямок. Ці засоби необхідні для розвідки та забезпечення обігріву у зимовий період.

Зазначається, що з початку повномасштабного вторгнення 25 військових частин вже отримали технічну підтримку від Вінницької міської ради та громади Вінниці, як повідомив заступник міського голови Андрій Очеретний. Робота у цьому напрямку буде продовжена, оскільки головними пріоритетами муніципалітету є безпека та оборона.

“Зараз надворі -14, хімічні грілки при такій погоді зігріють військових і вбережуть їх від обморожень кінцівок. Така кількість термопакетів може допомогти великій кількості людей. Їх особливість в тому, що вони компактні і ними можна користуватися навіть у русі. Тепловізори ж допоможуть нашим Захисникам та Захисницям завчасно виявити ворога. Всі засоби українського виробництва, таким чином ми підтримуємо не лише нашу армію, а ще й економіку, від стабільності якої безпосередньо залежить наша обороноспроможність. Така допомога – це внесок у збереження життів наших оборонців та у наближення Перемоги. 1 січня ми оголосили тендери, перші результати отримаємо незабаром і дізнаємося переможців”, – сказав Андрій Очеретний.

Координатор Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Дмитро Науменко додав, що в найближчих планах у муніципалітету закупівля тепловізорів. квадрокоптерів, пошукових прожекторів для виявлення ворожих дронів у нічний час доби і відповідну кількість зарядних станцій до них, а також FPV-дронів. Дмитро Науменко також розповів, що левова частина бюджету громади на 2024 рік передбачає підтримку військових. Йдеться про майже мільярд гривень, призначених на основні пріоритети Вінницької міської ради – оборону та безпеку.

“Це вже третє відправлення допомоги саме для цієї військової частини. Ми сподіваємося, що засоби для нічного бачення, як і хімічні грілки допоможуть нашим Захисникам та Захисницям впевнено почуватися на передових позиціях. Вся Вінницька громада буде продовжувати працювати в посиленому режимі задля того, щоб підтримувати нашу армію й надалі”, – сказав Дмитро Науменко.

Офіцер з Вінниці, який зараз несе службу на півдні України, відвезе допомогу своїм побратимам на позиції.

“Тепловізори - це наші “очі”, вони допомагають виявити ворога на відстані 1,5 кілометра. Грілки в таких погодних умовах необхідні для того, щоб зігріти наших хлопців, наших штурмовиків. Ми користувалися вже такими засобами, напередодні отримували від Вінницької міської ради тепловізори, вони мають хорошу видимість. Незадовго до нового року наша військова частина також отримала безпілотні авіаційні комплекси, необхідні для розвідки. Це техніка, яка летить на 120 км в тил ворога – це велика відстань, за допомогою якої ми можемо розвідувати ситуацію. Дякуємо за таку підтримку. Разом до Перемоги!” – сказав офіцер.



Переглядів: 427
Поширень: 0

Останні новини