Натуральні засоби для профілактики карієсу

Коли виникає карієс, важливо негайно звертатися до лікаря. Однак, якщо немає можливості відвідати стоматолога вчасно, існують кілька способів, які тимчасово можуть зупинити процес за допомогою народних засобів, таких як мазі, сиропи, ополіскувачі і настої. Про це пише arguments.kyiv.ua.

Для антисептичних потреб чудово підходить шавлія. За рецептом, 1 столову ложку збору з шавлії слід залити 1 склянкою кип'яченої води і настоювати близько 1 години. Цю настоянку можна використовувати як примочку для хворого зуба.

Прополіс може бути корисним у випадках карієсу. Трошки бджолиного клею можна нанести на уражений зуб і покрити його ватою, процедура займе близько 30 хвилин. Для профілактики карієсу можна також використовувати камфорний спирт: вату, змочену в розчині, слід прикладати до зуба на кілька хвилин. Камфорним спиртом можна регулярно обмазувати ясна для загальної профілактики та гігієни порожнини рота. Ялицеве ​​масло, змочене ватою і застосоване на хворе місце, також може допомогти з болем.

Для підтримки чистоти порожнини рота використовують старовинний рецепт - відвар цибулиння: 3 чайні ложки лушпиння залити 50 мл гарячої окропу, кип'ятити кілька хвилин, процідити і залишити настоюватися близько 8 годин. Цей народний ополіскувач слід використовувати кілька разів на день, оскільки він може дезінфікувати і навіть заспокоїти зубний біль.



Переглядів: 752
Поширень: 0

Останні новини