В ОДА повідомили, де вінничани можуть придбати вакцини від грипу

На Вінниччині захворюваність на гострі респіраторні вірусні інфекції на 25 % нижча епідемічного порогового рівня. Про це повідомляє Департамент охорони здоров’я облдержадміністрації, який  спільно з  ДУ «Вінницький ОЛЦ МОЗ України», здійснює постійний моніторинг стану захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції в області.

За повідомленням Департаменту охорони здоров'я ОДА, від початку епідемічного сезону на Вінниччині щеплено 6741 особа, в т.ч. 1380 дітей.

Вакцина проти грипу «Джісіфлю» та «Ваксігрип-тетра» надійшла у Вінницьку область з 01.10.2018р. Аптечна мережа «Техмедсервіс» закупила «Джісіфлю»  в кількості 300 доз. Віксігрип-тетра – в кількості 1017 доз. Аптечна мережа «Конекс» закупила 1530 доз «Ваксігрип-тетра». Всього аптечною мережею  відпущено через роздрібну аптечну мережу 1384 дози вакцини проти грипу.

На сьогоднішній день в аптечній мережі «Конекс» наявні 42 дози, очікується ще додатково 30 доз. Також в аптечній мережі «Конекс» в прикасових зонах наявна інформація для громадян,  бажаючих придбати вакцину.

Також бажаючі придбати вакцину в аптечній мережі «Техмедсервіс», можуть ознайомитись з алгоритмом придбання вакцини проти грипу на сторінці «Фейсбук». В «Техмедсервіс»  на сьогоднішній день наявні 42 дози вакцини «Ваксігрип-тетра».

За інформацією Департаменту охорони здоров'я, в цілому по області госпітальні бази до роботи в період погіршення епідситуації з грипу та ГРВІ готові. Передбачено в разі необхідності  перепрофілізацію ліжок для госпіталізації хворих на грип у період епідемічного підвищення захворюваності на ГРВІ та грип. Створений та підтримується незнижувальний запас лікарських засобів, у тому числі противірусних препаратів, експрес-тестів для діагностики грипу, засобів індивідуального захисту. З метою ефективного та раціонального використання лікарських засобів ДОЗ ОДА здійснюється  постійний моніторинг наявних залишків ліків та виробів медичного призначення для лікування грипу та ГРВІ



Переглядів: 3362
Поширень: 0

Останні новини