Вінниця посіла перше місце у Рейтингу прозорості інвестиційного сектору за дослідженням Transparency International

Міжнародна антикорупційна організація Transparency International опублікувала оновлені результати дослідження щодо прозорості інвестиційного сектору міст України. В цьому рейтингу Вінниця перемістилась вгору на три сходинки та розділила перше місце з Івано-Франківськом, отримавши 15 балів. 

Ще у жовтні Вінниця посідала третє місце з сотні міст у рейтингу, який відображає рівень прозорості інвестицій в Україні за міжнародною оцінкою. Завдяки тому, що місто оперативно зреагувало на поради щодо підвищення інвестиційної привабливості, сьогодні за результатами оновленого дослідження Вінниця вже посідає першу сходинку.  

Головною метою дослідження є підвищення рівня антикорупційної практики та прозорості на рівні міста в інвестиційній сфері. Сталий розвиток міст є одним із ключових інструментів стрімкого економічного розвитку держави. А без прозорості та високої спроможності міст в сфері інвестицій, розвиток підприємства у громадах неможливий.        

Дослідженням «Рейтинг прозорості інвестиційного сектору 100 міст України» Transparency International в рамках Програми «Transparent Cities/Прозорі міста» вирішили допомогти муніципальним управлінцям, потенційним інвесторам, підприємцям оцінити рівень прозорості в інвестиційній сфері 100 найбільших міст в Україні. 

«Високий рівень інвестиційної діяльності Вінниці є одним з ключових завдань усієї команди Вінницької міської ради і міського голови Сергія Моргунова. Місто демонструє успіхи у цьому напрямку, про це свідчать не лише високі позиції міста у всеукраїнських та міжнародних рейтингах, а й говорять інвестори, які вже працюють  у Вінниці. Щодо рейтингу Transparency International, то нам вдалось підвищити позиції врахувавши рекомендації експертів, які ми отримали під час попередньої оцінки. Роботи щодо вдосконалення тривають надалі, наша мета не лише здобути першість, а дійсно бути містом-лідером для інвестування та відповідати світовим стандартам інвестування», - розповів директор департаменту економіки та інвестицій Віталій Погосян

За результатами роботи над покращенням ситуації з прозорістю інвестиційного сектору, Вінниця виконала ряд рекомендацій. А саме оприлюднені контакти членів виконавчого комітету, місто підключене до платформи, яка допомагає людям відкрити власний бізнес, оприлюднено інформацію про інженерні мережі на об'єктах/проектах, які пропонуються міською владою для інвестицій, у форматі зручної карти та анкет інвестиційних майданчиків.




Переглядів: 2456
Поширень: 0

Останні новини