Привезла 9 авто для ЗСУ і отримала штраф в понад 300 тисяч гривень: суд визнав жінку винною у порушенні митного контролю

Суд у Львові визнав винною у порушенні митного кодексу громадянку, яка ввезла в Україну дев'ять автомобілів, видаючи їх за гуманітарну допомогу для військових частин. Жінці довелося сплатити штраф у розмірі 308 тис. гривень. 

У рішенні суду, винесеному у січні 2024 року, зазначено, що протягом вересня - жовтня 2022 року жінка ввезла в Україну дев'ять авто різних марок, включаючи Land Rover Freelander, Volkswagen Sharan, Mercedes-Benz Vito, Chrysler Voyager, Volkswagen Transporter, Kia Sportage. Під час митного контролю вона представляла їх як гуманітарну допомогу для військових частин, - повідомляє редакція zaxid.net.

Згодом вказана військова частина надіслала Львівській митниці перелік отриманої гуманітарної допомоги за період травень–грудень 2022 року, проте дев'яти автомобілів, які ввозила Наталія Поварова, в ньому не виявилося. Представники військової частини уточнили, що командир не надавав звернення, надані жінкою під час митного контролю. Іншими словами, жінка привезла автомобілі, пред'явивши підроблені документи.

У липні 2023 року вона намагалася виїхати за кордон через пункт пропуску "Шегині – Медика". Митники розпитали її про гуманітарну допомогу, яку вона ввезла. У відповідь громадянка заявила, що передала автомобілі "невідомій особі" і підтвердила, що у неї немає документів, підтверджуючих передачу машин військовій частині.

Суд над справою проводила суддя, яка аналізувала всі наявні матеріали і визнала жінку винною у порушенні митного кодексу. Вона призначила штраф у розмірі 50% від митної вартості ввезених автомобілів (308 тис. гривень), не передбачаючи конфіскації машин. Рішення суду може бути оскаржено за допомогою апеляції.



Переглядів: 334
Поширень: 0

Останні новини