Оливкова олія та риба: природні ліки від деменції?

На основі десятирічного дослідження вчені з США та Іспанії прийшли до висновку, що регулярне вживання двох продуктів сприяє збереженню ясного розуму навіть у глибокій старості. Про це пише womanlife.kyiv.ua.

Дослідження включало дві групи учасників, однією з яких були особи з генетичною схильністю до захворювання Альцгеймера, а іншою – без такої схильності. Учасники фіксували свою дієту в щоденнику та періодично проходили когнітивні тести.

Результати вказали на те, що ті, хто приділяв увагу середземноморській дієті, демонстрували більш тривалу збереженість розумових функцій порівняно із тими, хто харчувався іншим чином. Ця залежність не виявила різниці між групами осіб.

Далі вчені проаналізували вплив основних складових дієти, таких як овочі і фрукти, цільнозернові продукти, горіхи і бобові, оливкова олія і риба, на мозок. Висновок був наступним: найкращі результати були у тих, хто споживав значні кількості риби та оливкової олії. Ці показники також були характерні для осіб з генетичною схильністю до хвороби.

Спостережено, що ці особи мали на 19% менше проявів цього захворювання, що схоже на ефективність лікування медикаментозними препаратами. Таким чином, регулярне вживання лише двох продуктів може допомогти зберегти когнітивні функції до глибокої старості.



Переглядів: 429
Поширень: 0

Останні новини