Де знайти цинк: топ-10 продуктів

Ваш організм не може запасати цей елемент, тому важливо забезпечувати його щоденний прийом з їжею.

Цинк є необхідним для забезпечення здоров'я людини, він активно бере участь у синтезі приблизно 300 ферментів, регулюючи мозкову діяльність, ріст клітин, метаболізм і травлення. Крім того, цинк сприяє захисту від серцево-судинних захворювань, підтримує імунну систему, сприяє відновленню тканин та поліпшує зір. Про це пише woman24.kyiv.ua.

Оскільки ця речовина не накопичується в організмі, чоловікам рекомендується споживати 11 мг цинку щодня, жінкам - 8 мг, вагітним - 11 мг в день, а годуючим - 12 мг.

Недостатність цинку може призвести до частих застуд, ламкості нігтів і випадання волосся, дратівливості, поганої координації і висипу. Для уникнення цих проблем важливо включати в раціон продукти, що містять цинк.

Ось кілька продуктів, які багаті цинком:

    Устриці - низькокалорійна їжа, повна корисних речовин. Гарбузове насіння - містить багато цинку, а також клітковини та вітамінів. Краби - інший морепродукт, багатий цинком, корисний для імунітету і серця. Свинина - в червоному м'ясі, забезпечує багато цинку, білка та вітамінів. Лобстери - морепродукт, багатий цинком. Кеш'ю - містить цинк та зменшує ризик серцево-судинних захворювань. Пророщений овес - містить цинк та є корисним для здоров'я судин. Темний шоколад - містить цинк і флаванол, корисний для здоров'я судин. Сир - сир містить цинк та легко засвоюється. Сочевиця - бобова культура, що містить цинк.

Важливо не переборщити із споживанням цинку, оскільки це може призвести до негативних наслідків для здоров'я.



Переглядів: 402
Поширень: 0

Останні новини