Російські ракети за українські гроші: скільки отримує рф від споживання її контенту в Україні

Українці протягом року принесли Росії 80 мільйонів доларів на прослуховуванні та перегляді росконенту, пише ТСН.

Поки Росія веде проти України жорстоку війну, російські артисти й виконавці продовжують отримувати прибутки від української аудиторії.

Про це стало відомо з інфографіки від Top Lead.

Лише за один рік повномасштабної війни росіяни заробили на українцях понад 80 млн дол., які, зокрема, пішли на фінансування війни. Ці гроші надходять ворогові від переглядів і прослуховувань на стримінгових платформах. Так, до держбюджету РФ у вигляді податків відраховано ще близько 5 млн.

На ці кошти можна було б купити 10 тисяч дронів, зазначають автори дослідження. Однак частина українців не погоджується з таким формулюванням:

"Насправді менше, оскільки не варто забувати, що не 100% податків іде на армію, там кілька відсотків буквально, тому кількість можна зменшити щонайменше вдесятеро". "Більшість російських авторів, яких зараз дивляться українці, емігрували. Той же Кац живе в Ізраїлі, тому від нього йдуть податки до бюджету Ізраїлю. Краще б оцінювали доходи тих, хто перебуває в Росії". "На 10 році війни доводиться людям пояснювати, що всі російські ліберали працюють на РФ..." "У мене питання, звідки ви взяли цю цифру у 80 млн. В теорії можна прикинути цифру просто від усієї монетизації, але конкретно скільки від українців – це нереально. Це лише сам автор контенту може подивитися, з яких країн його слухають і в якому відсотковому співвідношенні".

Проте попит на російський контент в Україні залишається високим. Нещодавно популярним став російський серіал про 90-ті роки, який пропагує безкарність і романтизує радянські часи. А саундтрек до нього очолив чарти Apple Music в Україні.



Переглядів: 390
Поширень: 0

Останні новини