Нова шахрайська схема на Вінниччині: як не стати жертвою аферистів

Вінницька міська рада застерігає, що у Вінницькому районному управлінні поліції вказують, що іноді користувачі мобільного зв'язку отримують повідомлення про прибуття замовлення на свої мобільні телефони.

«Ваша посилка надійшла на склад, але не може бути доставлена через неповну адресу» – надають приклад повідомлення правоохоронці області.

Але в таких повідомленнях зазначається, що доставка посилки неможлива через відсутність точної адреси або неправильно вказану адресу.

«Задля уточнення даних людям пропонують перейти за посиланням. Будьте обережні! Це посилання веде на шахрайський сайт, за допомогою якого зловмисники намагатимуться отримати ваші персональні та фінансові дані й заволодіти заощадженнями», – зазначають поліцейські.

Щоб не стати жертвою аферистів, правоохоронці рекомендують бути уважними і звертати увагу на наступне:

Отримання інформації про маршрут та прибуття посилки повинно відбуватися через офіційний застосунок, а українські поштові сервіси мають індивідуальні імена. Не переходьте за сумнівними посиланнями. Не вводьте реквізити платіжних карток на ненадійних та підозрілих платформах. Не надавайте коди підтвердження незнайомцям.

Якщо ви вже ввели свої дані на шахрайському сайті, негайно заблокуйте свою банківську картку.



Переглядів: 367
Поширень: 0

Останні новини