Кава натщесерце: можливі наслідки для здоров'я

Багато людей розпочинають свій день з ароматної кави, проте медичні експерти застерігають, що така звичка може викликати певні проблеми для організму. Чому варто утриматися від вживання напою на голодний шлунок? Лікарі та дієтологи неодноразово наголошували, що перший прийом їжі має ключове значення для здоров'я. З'ясувалося, що чашка кави на порожньому шлунку може не бути найкращою ідеєю. Про це пише lifestyle.today.ua.

Проблеми зі шлунком

Вживання кави на порожньому шлунку може негативно впливати на функцію травної системи. Існує загроза того, що напій із кофеїном може збільшити виділення шлункової кислоти, що в свою чергу може викликати розлад в роботі шлунка, здуття, нудоту та печію. Тим, хто стикається із синдромом подразненого кишечника, необхідно утриматися від розпочинання дня з кави, щоб не загострювати проблему.

Нервозність

Кава також може посилити симптоми тривоги, частоту серцевих скорочень, дратівливість та спричинити втрату концентрації. Тому якщо вранці ви часто відчуваєте поганий настрій, основним фактором може стати саме той напій, який має розгінати.

Запалення

Вживання кави на порожньому шлунку може збільшити окислювальний процес та викликати запальні процеси в організмі. Перші ознаки запалення можуть проявлятися у втомі та проблемах із шкірою.

Збільшення рівня кортизолу

Вживання кави на порожньому шлунку може підвищити рівень гормону кортизолу, який впливає на багато обмінних процесів в організмі та регулює стрес, кров'яний тиск та рівень цукру в крові. Якщо це відбувається систематично, це може призвести до проблем зі здоров'ям, включаючи хвороби серця та діабет 2 типу. Тому тим, хто звик розпочинати свій день з чашки кави, слід переглянути цю звичку. Краще спочатку перекусити чимось, а вже потім насолоджуватися улюбленим напоєм. За думкою медиків, це може допомогти уникнути багатьох проблем.



Переглядів: 369
Поширень: 0

Останні новини