Неповторна фарширована фокача з вʼяленими томатами, оливками та розмарином

Неповторна фарширована фокача з вʼяленими томатами, оливками та розмарином

Солодка чи солона випічка з дріжджового тіста дарує задоволення найвибагливішим гурманам, особливо така оригінальна, як італійська фарширована фокача. З брендом Львівські дріжджі рецепти стають на диво легкими, а випічка має неперевершений смак! 

Ароматна фарширована фокача вже зарекомендувала себе чудовою альтернативою домашньому пирогу. Це традиційний італійський хлібець або коржик, який випікають переважно із дріжджового тіста. Ще стародавні римляни вміли готувати фокачу, випікаючи її в попелі та додаючи оливки, овочі, грибочки тощо. Дехто вважає, що саме фокача лягла в основу італійської піци, хоча між ними й доволі багато відмінностей.

З чого можна приготувати фокачу?

Готуючи італійську фокачу, можна досхочу експериментувати зі спеціями та добавками. Наприклад, на сніданок цей коржик можна подати з томатами чері, руколою та шматочками прошуто, або з оливками та моцарелою. 

Як добавки можна використовувати різні спеції — розмарин, орегано, часник тощо. Італійці часто додають у фокачу часникову олію або ж просто морську сіль. Ще в Італії існує солодка варіація — з цукром або медом, посипана крицею. А один із традиційних італійських варіантів — це фокача з перцем пепердью та зеленим шпинатом, яку можна подавати з різними соусами.

Фірмовий рецепт італійської фокачі

Якщо ви маєте на кухні хлібопічку, замісити тісто для фокачі можна за її допомогою. Проте й ручним способом це зробити нескладно. 

Для приготування опари вам знадобляться наступні інгредієнти:

борошно — 150 г (можна коригувати в процесі замішування); свіжі пресовані Львівські дріжджі — 20 г; манна крупа — 50 г; вода — 330 мл.

Щоб замісити ідеальне тісто, візьміть:

приготовану опару; борошно — 300 г; сіль — 10 г; рослинну олію — 30 мл.

Щоб отримати духмяну фокачу із присмаком справжньої Італії, декоруйте її наступними продуктами:

оливки без кісточок — 100 г; в’ялені томати — 100 г; розмарин — за смаком; оливкова олія — 20 мл.

Як приготувати:

    Перш за все, приготуйте опару з теплої води, дріжджів, борошна та манки. Поставте в тепле місце на одну годину. До готової опари додайте решту інгредієнтів і замісіть м’яке еластичне тісто. Залиште його на пів години, а потім добре вимісіть, розтягуючи. Знову залиште на пів години.  Застеліть деко пергаментним папером і викладіть тісто, розтягуючи та формуючи прямокутник товщиною приблизно 3 сантиметри. Поставте заготівлю в тепле місце на 40–50 хвилин, доки фокача підросте, а на її поверхні з’являться бульбашки.  В’ялені томати й оливки розріжте на половинки та заглибте у тісто. Посипте все розмарином і збризніть оливковою олією.  Поставте деко з фокачею в розігріту до 200 градусів духовку й випікайте до готовності протягом 20–30 хвилин. 

А тепер можна подавати страву до столу й дивувати гостей смаком справжньої Італії. Готуйте найсмачнішу випічку з любов’ю за кращими рецептами від Львівських дріжджів. Смачного!


Переглядів: 387
Поширень: 0

Останні новини