5 способів знизити ризик інсульту

Останнім часом інсульт все частіше вражає молодих людей, хоча раніше вважалося, що ця хвороба характерна для людей похилого віку. За статистикою, третина його жертв молодша за 65 років. Про це пише novosti24.kyiv.ua.

Інсульт - це стан, при якому кров перестає надходити в мозок. Клітини мозку не отримують кисень, що призводить до втрати контролю над м’язами, пам’яттю, а також може призвести до розвитку паралічу і втрати мови.

Існують два основних види інсультів. Ішемічний виникає при звуженні або повній закупорці артерії, яка живить мозок. Геморагічний відбувається внаслідок крововиливу в мозок.

    Постійно контролюйте тиск, оскільки гіпертонія є однією з найпоширеніших причин інсульту. Важливо регулярно вимірювати тиск: якщо він нормальний, достатньо робити це кілька разів на рік, а в разі підвищення - частоту визначить лікар.

    Слідкуйте за правильним харчуванням, включаючи в раціон продукти, корисні для серця і судин: бобові, овочі, незбиране зерно, ягоди та жирну рибу. Вони допомагатимуть утримувати тиск під контролем і забезпечувати нормальну роботу серця та мозку. Корисно обмежити споживання солі та збільшити кількість калію.

    Збільшуйте рівень фізичної активності, оскільки сидячий спосіб життя може викликати проблеми зі здоров'ям серця, діабетом та іншими захворюваннями. Тримайтесь активними, вставайте зі стільця, гуляйте і займайтеся силовими тренуваннями для покращення кровообігу.

    Відмовтеся від куріння, оскільки речовини, які містяться в тютюновому димі, можуть сприяти розвитку атеросклерозу - утворенню бляшок, що закупорюють артерії та перешкоджають доступу кисню до органів.

    Обговоріть прийом таблеток без естрогенів з лікарем, щоб знизити ризик інсульту. Особливо важливо уникати гормональної терапії в період менопаузи, якщо існує схильність до інсультів.



Переглядів: 410
Поширень: 0

Останні новини