Вимагав кошти за квіти, косметику, й інше: на Хмельниччині судили чоловіка, який вимагав у колишньої повернути витрачені на неї кошти

На Хмельниччині суд вирішував справу щодо чоловіка, який вчиняв насильство над своєю колишньою дівчиною, вимагаючи від неї гроші, які, за його словами, були витрачені на неї під час їхніх стосунків. 

Почавши з невеликої суми, чоловік поступово збільшував вимоги і вдавався до погроз. Жінка вирішила звернутися до поліції. Під час судового розгляду слідство змогло довести провину чоловіка, і йому було призначено два роки умовного покарання за вимагання. Прес-служба Хмельницького апеляційного суду повідомила, що обвинувачений, мешканець Кам’янця-Подільського, тиснув на жінку психологічно та погрожував їй, вимагаючи гроші. Почавши з 9 тис. грн, сума вимог зросла до 28 тис. грн, і в разі відмови відшкодування чоловік погрожував насильством, - повідомляє редакція zaxid.net.

Затримали його після того, як жертва перерахувала йому 28 тис. грн. Суд визнав його винним та призначив два роки іспитового терміну, а також зобов'язав відшкодувати 10 тис. грн моральної шкоди потерпілій та судові витрати. Однак чоловік подав апеляцію, стверджуючи, що гроші відповідають позиції. Суд відхилив його аргументи, вказавши, що слідство підтвердило відсутність договірних зобов'язань, а у розмовах і переписці  йшлося тільки про витрати на різні послуги та товари під час стосунків  (на квіти для неї, косметику, салон краси, заправку авто й інше).

«В процесі численних телефонних погроз та повідомлень потерпілій, саме обвинувачений, а не потерпіла виступав ініціатором розмов, призначав зустрічі та висував вимоги, давав вказівки про передачу коштів, встановлював строки зустрічей та в подальшому отримав кошти. (…) Відповідно до зафіксованих розмов потерпіла не умовляє обвинуваченого, не переконує, щоб він отримав кошти, не впливають на нього в інший спосіб», – зазначив апеляційний суд.

Тож вирок суду першої інстанції залишили у силі.



Переглядів: 452
Поширень: 0

Останні новини