Для молоді Вінниці влаштували історичний квіз, присвячений подвигу українських «кіборгів» на станції Крути

За інформацією Вінницької міської ради, учора, 29 січня, для активної молоді влаштували захід, під час якого вони отримали більше інформації про події, що сталися наприкінці січня 1918 року. Учасники квізу дізналися важливі факти про героїчний вчинок українських "кіборгів" на станції Крути, а також ознайомилися з іменами героїв та долею деяких видатних особистостей Вінниці.

За словами директора Креативного простору "LEVEL 80" Дмитра Мира, ми повинні пам'ятати події, які відбулися на початку 1918 року, оскільки саме цей період став вирішальним у боротьбі за незалежність України.

«На столичній станції Крути загинуло понад сорок молодих героїв, але їхні поступки і посвячення не пройшли марними. Битва на Крутах мала значний вплив на подальші історичні події та сьогодення. Вона запалила вогник патріотизму та волі в серцях українців, і навіть після століть їхній героїзм не забувається», – розповів він.

Присутні на заході молоді також почули імена декількох Героїв Крут, зокрема відомих вінничан. Серед них були Олександр Чайка, Григорій Остапенко, Володимир Рубльовський та інші, які стали символами відваги та самопожертви. Багато з них поклали своє життя на вівтар патріотизму, захищаючи свободу своєї країни.

Після закінчення історичного квізу учасники підбили підсумки зустрічі й переглянули фільм «Крути 1918», під час якого ще краще занурилися в атмосферу подій минулого.



Переглядів: 516
Поширень: 0

Останні новини