До кінця лютого планується об'єднання п'яти або шести університетів: що відомо

Михайло Винницький, заступник міністра освіти та науки, повідомив, що планується об'єднання п'яти або шести університетів до кінця лютого 2024 року. Ця ініціатива передбачає приєднання слабких навчальних закладів до більш потужних, - повідомляє прес-служба ТСН.

"Ми маємо ситуацію, що в деяких закладах ми маємо просто кризову ситуацію, тому необхідно діяти саме зараз", – прокоментува він.

Михайло Винницький підкреслив необхідність термінових заходів з метою збереження студентів і викладацького персоналу.

"Наприклад, минулого тижня відбулося приєднання Одеського державного екологічного університету до Одеського національного університету ім. Мечнікова. На жаль, Одеський екологічний університет давно вже перестав бути екологічним. На сьогоднішній день там викладається і право, і багато інших спеціальностей. І викладання цих спеціальностей не відповідає необхідній якості за відповідними критеріями", – пояснив Винницький.

Заступник міністра запевнив, що викладачі, що працюють в приєднаному університеті, будуть збережені на своїх посадах і не втратять роботу раптово. Студенти, які навчаються в університетах, які планують об'єднати, продовжать своє навчання відповідно до тих програм і умов, які були встановлені на початку їхньої освітньої підготовки.

Також будуть збережені бюджетні місця, і вартість контрактного навчання залишиться незмінною. Крім того, кожне об'єднання буде супроводжуватися інвестиціями від Міністерства освіти і науки, які будуть використані на закупівлю навчально-наукового обладнання. Розмір таких інвестицій становитиме від 1 до 1,5 мільйонів доларів і буде здійснений за рахунок коштів Світового банку.

"Отже ми не тільки оптимізуємо мережу, ми все ж такі її модернізуємо, вкладаючи непогані гроші в об'єднані університети", – резюмував Михайло Винницький.



Переглядів: 642
Поширень: 0

Останні новини