Як у Вінниці отримати консультацію з питань енергоефективності та енергозаощадження не виходячи з дому

Онлайн консультація на офіційному сайті Вінницької міської ради за допомогою сервісу "Енергоефективність" допомагає здобути інформацію про переваги використання відновлювальних джерел енергії, а також отримати поради з питань енергоефективності та енергозаощадження. Представники підприємств, установ, а також мешканці міста можуть звернутися до співробітників відділу енергоменеджменту та безбар’єрності департаменту відновлення та розвитку ВМР для отримання консультацій.

Цей чат працює протягом останніх 5 місяців. Він став популярним серед мешканців, і найбільше запитань стосується можливості проведення тепловізійної зйомки в багатоповерхових будинках.

На жаль, кількість викликів, пов'язаних із російською збройною агресією, продовжує зростати, що створює загрозу для енергетичної системи країни. Знаходячись в зоні підвищеного ризику, енергетична система вимагає використання всіх можливих ресурсів для протистояння цій ситуації. Це охоплює заходи від зменшення енерговитрат в житлових будівлях до активного використання відновлювальних джерел енергії, таких як сонце, вода, повітря та геотермальні ресурси. Такий підхід відповідає основним цілям Зеленого курсу Вінниці і слугує напрямками для посилення та подальшого розвитку територіальної громади, відзначила директорка департаменту відновлення та розвитку міської ради, Ольга Ремешевська.

«З повномасштабною війною питання енергоефективності та енергозбереження набувають ще більшої актуальності. Йдеться передусім про стійкість громади, а також про можливість зменшувати витрати на енергоносії, заощаджуючи кошти як бюджету громади, так і окремої родини, – каже директорка департаменту. – Наш чат має чітку мету – зробити енергоефективність невіддільною частиною життя вінничан. Звернутись до консультантів можете з різних питань, коли лише на стадії розробки проєкту і прагнете прорахувати вигоди, або ж хочете дізнатися про компенсації, які Вінницька міська рада впровадила для підтримки таких ініціатив. До речі, навіть без значних капіталовкладень, систематичний енергетичний менеджмент може сприяти зменшенню енергоспоживання до 15%».

Онлайн чат працює в будні дні з 8:30 до 17:00.

Щоб скористатися послугами сервісу перейдіть за посиланням: Сервіс Енергоефективність (vmr.gov.ua) – ОНЛАЙН-КОНСУЛЬТАНЦІЯ

Для довідки

Вінниця є учасником Європейської Енергетичної Відзнаки з 2011р. У 2015 році місто отримало Європейську Енергетичну Відзнаку. Наше місто стало першим в України, якому вдалось успішно пройти сертифікацію та отримати Відзнаку. Надалі Міжнародний офіс Європейської Енергетичної Відзнаки почав поширювати цю ініціативу в інших містах. Також, у 2019 році Вінниця успішно пройшла міжнародний аудит та підтвердила сертифікат Відзнаки.

Європейська енергетична відзнака (ЄЕВ) – це міжнародний інструмент підтримки міст, націлених на стійку енергетичну політику та міський розвиток шляхом раціонального використання енергоресурсів та збільшення частки відновлювальних джерел в енергетичному балансі міста. Вінниця також першою задекларувала Зелений курс громади (2022 р.) і почала впроваджувати заходи, що відповідають стандартам Європейського Зеленого Курсу.

А 25 січня цього року Вінниця стала першим містом в Україні, де спільно з Держенергоефективності України відкрили регіональний Офіс декарбонізації та енергоефективності, який в першу чергу націлений на популяризацію та надання інформаційно-консультативної підтримки з питань ефективного використання паливно-енергетичних ресурсів, альтернативних видів палива, розробки проєктів з енергоефективності.



Переглядів: 255
Поширень: 0

Останні новини