Чи можна заразитися хворобою Альцгеймера?

Деменція, включаючи хворобу Альцгеймера, є серйозним викликом, який хвилює багатьох. Поширеність цього захворювання постійно зростає. Про це пише t4.com.ua.

Основним обтяженням є відсутність ефективних ліків для лікування цієї хвороби. Недавнє дослідження, опубліковане в Nature, викликало особливий інтерес громадськості. В ньому говориться, що особи, народжені в період з 1960 по 1980 роки та отримуючи ін’єкції гормону росту у дитинстві, мають підвищений ризик ранньої деменції.

Вперше описано випадки зараження хворобою Альцгеймера, пов'язаною з медичним втручанням. Вчені вивчили історії восьми британців з ранньою деменцією, які отримували ін’єкції гормону росту у дитинстві, отримані з гіпофіза людини, використовуючи тканини померлих. З 1959 по 1985 рік таку терапію пройшли 1848 пацієнтів у Великій Британії.

Пріонні захворювання, такі як хвороба виснаження оленів (CWD), викликають особливу тривогу. Це вельми заразне захворювання атакує мозок лосів, оленів, косуль та північних оленів. Виникає питання, чи може ця інфекція передаватися людині. Про це висловилася біолог та професор Університету Джорджа Мейсона Анна Баранова.

"Чи передається інфекція людині - це велике питання. Але для тварин достатньо просто потрапити на траву, забруднену відходами хворої тварини", - зауважила вчена.

Вона також підкреслила, що існує багато видів деменції. Наприклад, Брюс Вілліс страждає від рідкісного варіанту - лобно-скроневої деменції.

Експерти продовжують досліджувати цю проблему та визначати, наскільки вона може бути небезпечною для людей.


Переглядів: 275
Поширень: 0

Останні новини