Чи можна діагностувати невиліковні захворювання по очах?

За даними лікарів, очі є особливо вразливими до пошкоджень, які можуть виникнути внаслідок невиліковного захворювання. Фахівці вказали на шість симптомів, що свідчать про ризик для здоров'я. Ігнорування подібних сигналів може бути небезпечним, а в окремих випадках призвести до втрати зору. Про це пише medicalanswers.com.ua.

При діабеті типу 2 підшлункова залоза не виробляє достатньо інсуліну (гормону, який регулює рівень цукру в крові), або клітини на нього не реагують. Глюкоза отримує вільність дій, і її рівень в крові зростає.

За інформацією клініки Мейо, підвищений рівень цукру відображається на очах, пошкоджуючи кровоносні судини сітчастої оболонки. Це ускладнення відоме як діабетична ретинопатія. У процесі розвитку воно проявляється такими симптомами, як плаваючі плями або темні "струни" перед очима, затуманення або коливання зору, порушення сприйняття кольорів, темні або порожні області в полі зору або втрата зору.

Лікарі підкреслюють, що наявність одного чи декількох симптомів не завжди свідчить про діабет. Проте варто обережно ставитися до ситуації, коли зір змінюється з нечіткого на ясний, оскільки такі зміни можуть бути викликані нестабільним рівнем цукру в крові, що, за думкою фахівців, може бути одним із перших сигналів розвитку захворювання.



Переглядів: 389
Поширень: 0

Останні новини