Як вирішити проблему випадіння волосся, спричиненого стресом і нервами?

Не варто спадати у паніку, якщо ви стикаєтеся з аналогічною ситуацією.

Давайте розглянемо питання випадіння волосся внаслідок стресу, яке, на жаль, є актуальним у будь-який період року. Можливо, ця стаття не зніме нервове напруження, але вона надасть поради, як вирішити проблему випадіння волосся під впливом стресу. Також розглянемо особливості цього виду випадіння, його причини, методи визначення та шляхи подолання.

Випадіння волосся через стрес може трапитися як у жінок, так і у чоловіків. Якщо ви стикнулися з цією проблемою, не втрачайте надії. Про це пише news24.in.ua.

По-перше, стрес є невід'ємною частиною життя практично для всіх і, врешті-решт, мине. При правильному лікуванні можливо зупинити випадіння волосся, навіть якщо ви не вдаєтеся подолати стрес. По-друге, існують методи профілактики випадіння волосся та заходи щодо їх відновлення.

Випадіння волосся від стресу: що робити

Втрата волосся через стрес або нерви є досить поширеним явищем. Загалом, стрес є значущим фактором, що призводить до випадіння волосся через зміну гормонального фону організму. Гормональний дисбаланс може викликати зміни в процесах обміну речовин і кровообігу.

Через стрес волосся може інтенсивно випадати.

Почему волосся випадає від стресу

Якщо порушені процеси обміну речовин і кровообіг, волосяний фолікул може не отримувати достатньо живлення. Навіть якщо фолікул знаходиться в активній фазі росту (анагені), цей процес може зупинитися. Клітини фолікула перестають ділитися, і він переходить у фазу катагена. Після цього фолікул залишається в стані спокою (телоген) і випадає через два-три тижні.

Звісно, це нормальний фізіологічний процес, але зазвичай з 100 тисяч волосся на голові людини в середньому лише 100-150 випадають щодня. Усе це - волосся, яке знаходиться у фазі телогену. Волосся у фазі анагена знаходиться на голові здорової людини протягом двох-трьох років. При стресі організм може почати втрачати більше волосся, оскільки фаза телогену починається раніше.

Що ж робити, якщо у вас важкий період у житті, і ви помічаєте, що випадіння волосся стало більш помітним, ніж зазвичай? Важливо звернутися до лікаря-трихолога, який оцінить стан волосяного покриву і призначить необхідні аналізи. На підставі результатів аналізів лікар прийме рішення про призначення лікування для вирівнювання гормонального балансу і нормалізації обміну речовин.

Як лікувати випадіння волосся від стресу

Якщо ви хочете швидко зупинити втрату волосся, крім відвідування лікаря-трихолога, є кілька рекомендацій, які ви можете виконати.

    Постарайтеся знизити загальний рівень стресу. За необхідності, можна звернутися до психолога. Нормалізуйте сон. Якість і кількість сну сильно впливають на моральний стан і обмін речовин. Нормалізуйте харчування. Збалансований раціон, що включає в себе вітаміни та мікроелементи, сприяє боротьбі зі стресом і сприяє зміцненню волосся.

Звісно, щоб отримати результат, потрібен час, оскільки організму потрібно відновитися після стресу. Пам'ятайте, що для відростання нового волосся може знадобитися декілька місяців. Головне - бути терплячим!

Як запобігти втраті волосся від стресу: профілактика

Коли стрес залишиться в минулому, а втрата волосся від стресу припиниться, ви можете подумати про профілактику такої ситуації в майбутньому, особливо якщо стреси виявляються для вас регулярними.

    Знаходьте спосіб справлятися з емоційною напругою, такий як заняття спортом, улюблені хобі, арттерапія або медитація. Дотримуйтеся режиму дня: нормальний сон, здорове харчування та прогулянки на свіжому повітрі мають важливе значення для загального стану організму та здоров'я волосся. Якщо ваші волосся недавно пережили стрес разом із вами, ніжним обходженням з ними можна допомогти. Виберіть зволожуючий і живильний догляд, утримуйтеся від перевантаження локонів засобами для стайлінгу та обережно використовуйте фен і праску.


Переглядів: 467
Поширень: 0

Останні новини