Погрожували, катували і вбили мешканку Латвії заради її маєтку: українські та латвійські правоохоронці затримали злочинну групу

Українські та латвійські правоохоронці спільно затримали членів організованої злочинної групи, які викрали та вбили мешканку Латвії заради її нерухомості. Жінка володіла розкішним житловим комплексом у курортному місті Саулкрасті. Його оцінюють у понад чотири мільйони євро.

За інформацією Національної поліції України, маєток складався з більш ніж тридцяти апартаментів та інфраструктурних об'єктів, які вона здавала в оренду. Двоє громадян російської федерації, перебуваючи у Латвії як біженці, дізналися про статки жінки і вирішили заволодіти її майном. Щоб втілити свій план, вони залучили трьох знайомих громадян України.

Під виглядом потенційних клієнтів, злочинці вивели жінку з її житлового комплексу, затягли в автомобіль і вивезли за межі міста. Там вони катували та погрожували потерпілій, намагаючись змусити її підписати право власності на маєток на їх користь. Коли жінка відмовилась - її було вбито.

Для розслідування цього злочину була сформована міжнародна слідчо-оперативна група, в яку входили представники української та латвійської поліції. 

"За результатами спецоперації росіян взяли під варту правоохоронці Латвії, а українців знайшли та затримали в Київській та Донецькій областях українські поліцейські" - йдеться у повідомленні.



Переглядів: 380
Поширень: 0

Останні новини