У Вінницькому ліцеї №30 відремонтували знищену ракетною атакою покрівлю

Нещодавно у Вінницькому ліцеї №30 завершили роботи з капітального ремонту покрівлі, яка зазнала пошкоджень в результаті чергового терористичного акту російської федерації. Дах закладу перебував у критичному стані, але тепер його повністю відновлено, утеплено і підвищено енергоефективність, - повідомляє міська рада.

За словами директорки ліцею №30 Алли Панасюк, частини ракетних уламків, випущених країною-терористом, зруйнували покрівлю навчального закладу.

«Після цієї атаки дах почав активно протікати через велику кількість дощів і в результаті спричинив падіння стелі в спортивній залі. Отож, аби нічого не загрожувало безпеці учнів та працівників школи, муніципалітет виділив кошти на ремонт», – прокоментувала Алла Панасюк.

За її словами, у ході ремонтних робіт будівельники повністю замінили стропильну (кроквяну) систему, обшили димоходи, облаштували водовідведення та повністю замінили старе покриття на металочерепицю. Важливо, що капремонт покрівлі відбувався відповідно до нових будівельних норм, в яких передбачається утеплення, що дозволяє зменшити загальні втрати тепла, а заразом – заощаджувати до 15% теплоресурсів закладу освіти.

Тож завдяки злагодженій роботі ремонтників та застосуванню сучасних технологій покрівлю відновили, запобігаючи будь-яким подальшим пошкодженням будівлі закладу освіти внаслідок негоди або перепадів температур. Нова покрівля гарантує оптимальний захист від вологи та збереження комфортної температури всередині будівлі, забезпечуючи належні умови для навчання та розвитку учнів ліцею.

Крім того, дуже важливо, що під час проведених робіт підрядники особливу увагу приділили питанню безпеки. На даху встановили систему підігріву, яка вмикається задля зменшення ризику виникнення бурульок. В результаті будівельники повністю оновили дах на будівлі, розміром у 1629 квадратних метрів. Окрім ремонту покрівлі, команда також взялася за відновлення спортивної зали, яка теж постраждала.

«Відтепер, після завершення ремонту, учні нашого ліцею зможуть активно займатися спортом в оновленій залі, яка створена спеціально для їхнього комфорту та розвитку», – підсумувала директорка ліцею №30 Алла Панасюк.

Зазначено, що ремонтували дахи в тих закладах освіти, де був найкритичніший стан.



Переглядів: 460
Поширень: 0

Останні новини