Дія святкує 4 роки: Михайло Федоров про початкові сумніви та значні досягнення

Чотири роки тому українське суспільство вперше зустрілось з ідеєю державних послуг у смартфоні, завдяки ініціативі Президента, яка стала відомою як Дія. Протягом цього періоду відбувся значний розвиток від початкових сумнівів щодо користування цією інновацією до очікування нових функцій та послуг у Дії.

Як повідомляє міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, усе починалось з можливості зберігання водійських посвідчень та технічних паспортів у смартфоні. Україна першою у світі забезпечила цифровий паспорт такою ж юридичною силою, як паперовий чи пластиковий.

Зараз Дія пропонує вже 14 цифрових документів та понад 130 онлайн-сервісів. 

"Це можливість перереєструвати авто, сплатити податки, купити військові облігації, задонатити на дрони, оформити статус ВПО, податися на відновлення будинку, пошерити документи на авто, відкрити ФОП і скористатися послугою єМалятко", - йдеться у повідомленні Михайла Федорова.

Від початку повномасштабної війни Дія виявилася невід'ємним інструментом, що надавав підтримку. Починаючи з 24 лютого 2022 року, в Дії було запроваджено понад 70 нових сервісів - від комплексної підтримки для ВПО до грантової програми єРобота.

"Дія — це народний продукт. Команда Дії завжди дослухається до українців: яку послугу цифровізувати пріоритетніше, який сервіс покращити та як зробити вашу взаємодію з державою ще комфортнішою. Разом ми будуємо найзручнішу державу, у якій нам з вами і жити — без черг, купи паперів та бюрократії", - зазначає міністр.

В заключенні, Михайло Федоров додає, що Дія стала не лише набором державних послуг, але й частиною поп-культури та відомим брендом.

"Дія — це попкультура і бренд, який ви розвиваєте, підтримуєте в нестандартні моменти, як на Нацвідборі Євробачення, звісно, створюєте меми та з гордістю розповідаєте іноземцям. Попереду — ще більше важливих і зручних послуг. Технологічна культура перемагає", - підсумував Михайло Федоров.



Переглядів: 510
Поширень: 0

Останні новини