Як зміцнити імунітет взимку: 5 продуктів, які потрібно включити в раціон

Захистіть себе від простуди та грипу цієї зими. Холодні місяці можуть бути особливо виснажливими для нашого організму, особливо коли сезон застуд та грипу у розпалі. Тому наразі дуже важливо приділити особливу увагу підтримці імунної системи через правильне харчування. Про це пише health.telegraf.com.ua.

Тут є п'ять продуктів, які рекомендують дієтологи додати до вашого раціону у лютому, повідомляє портал eatingwell:

    Гранати: Ці фрукти багаті на антиоксиданти, які борються зі шкідливими вільними радикалами. Містять 3,5 грама клітковини в півсклянці. Вони можуть бути спожиті свіжими, замороженими або у вигляді соку. Додайте до салатів, йогурту, вівсяної каші або смузі.

    Ескарол: Це зелене листя з родини цикорієвих. Містить 4 грами клітковини в 1 склянці приготованої порції. Він є чудовим джерелом вітаміну А. Це можна споживати сирим, вареним, тушкованим або смаженим на грилі. Додавайте до салатів, супів, рагу або омлетів.

    Червоні апельсини: Ці апельсини містять антоціани, які надають їм темно-червоний колір і є потужними антиоксидантами. Вони також багаті на вітамін С, як і інші види апельсинів. Мають особливий малиновий присмак. Споживати можна свіжими, у салатах, соках або смузі.

    Консервовані помідори: Ці помідори містять більше лікопіну та вітаміну Е, ніж свіжі. Вони доступні протягом всього року і є дешевим, поживним та екологічно безпечним продуктом. Використовуйте їх в супах, соусах, рагу, піцах або салатах.

    Сушені сливи (чорнослив): У п'яти шматочках цих слив міститься 3 грами клітковини. Це продукт з низьким вмістом натрію, жиру та холестерину. Мають низький глікемічний індекс. Додавайте до каш, йогурту, салатів або випічки.

Пам'ятайте, що ваше харчування - це потужний інструмент для підтримки вашого здоров'я. Оберіть правильно, щоб ваш організм був готовий до будь-яких викликів, які може принести лютень.



Переглядів: 426
Поширень: 0

Останні новини