Сили безпілотних систем в Україні: Михайло Федоров про новий указ Президента

Президент підписав указ про утворення нового роду військ - Сил безпілотних систем. Це надважливий та історичний крок вперед!

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров зазначає, що потенціал дронів безмежний. Рішення про створення безпілотних військ значно прискорить технологічний та інноваційний прогрес Збройних сил України.

"Рік тому в ЗСУ створили роти ударних дронів на рівні бригад. З першого дня ми брали участь у їх розвитку: розробляли структурну організацію, доктрину застосування, навчали, забезпечували різними типами дронів, цифровізували їх роботу та взаємодію", - пише міністр.

Протягом цього періоду дрони сильно змінили ситуацію на полі бою, ефективно зупиняючи атаки окупантів і надаючи підтримку контрнаступу Сил оборони України. Більшість ворожої техніки потрапляє під удар безпілотників.

"Спільно з ВМФ, СБУ та ГУР ми працювали над створенням перших у світі морських дронів, які повністю змінили правила ведення війни на морі, декласифікували чорноморський флот рф і скоро виженемо його з українського Криму остаточно. У межах кластера Brave1 активно працюємо над розвитком наземних дронів, які вже можуть частково замінити кулеметника або зробити його роботу більш безпечною, їхати в наступ, вивозити поранених чи доставляти боєприпаси на передову" - йдеться у повідомленні Михайла Федорова.

Що найголовніше - кожен дрон рятує життя наших героїв!



Переглядів: 412
Поширень: 0

Останні новини