У ліцеї на Вінниччині відкрили інтерактивний лазерний тир

Суспільне пише, що 170 тисяч гривень витратили на встановлення інтерактивного лазерного тиру в ліцеї в селі Корделівка Калинівської громади. Програмно-апаратний комплекс для імітації стрільби оснащений двома макетами пістолета та двома макетами автомата Калашникова. Про це Суспільному розповів вчитель захисту України Петро Власюк.

"Всі ці вправи стараються вивчати. Є стрільба по нерухомих мішенях, по рухомих мішенях. Вони це все виконують, можна задати кількість патронів, відстань до мішені і після останнього патрону можна побачити результат", – сказав Петро Власюк.
Фото: Суспільне Вінниця

Тимофію Пащенку – 16. Каже, тепер знання та уміння на уроках із захисту країни значно краще засвоюються.

"Це дуже хороший досвід, поняття базові дає. Це необхідно, бо треба боронити свою країну", – розповів Тимофій Пащенко.

Автомат для неї заважкий, каже 11-класниця Ангеліна. Втім, від хлопців не відстає. Вміти поводитися зі зброєю у наш час потрібно усім.

Фото: Суспільне Вінниця
"Взагалі, це цікаво, можна спробувати. Багато дівчат зараз теж військові, це великий плюс і для нас теж", – сказав Ангеліна.

На облаштування лазерного тиру у ліцеї витратили 170 тисяч гривень, – розповів Петро Власюк. 125 тисяч гривень надала калинівська міська рада, ще 45 тисяч — обласна. Ліцей був серед переможців обласного конкурсу на отримання грантів для закладів освіти. Гроші, зокрема, виділили на реалізацію проєкту "Готуємо захисників Вітчизни".


Переглядів: 480
Поширень: 0

Останні новини