У Вінниці розширили категорії осіб, які отримують послуги у міському терцентрі

На сьогоднішньому засіданні виконавчого комітету Вінницької міської ради було ухвалено рішення стосовно розширення категорій осіб, які отримують послуги в Вінницькому міському територіальному центрі соціального обслуговування. Тепер до цього переліку включені члени сімей військових, які загинули (померли) або зникли безвісти, громадяни похилого віку, люди з інвалідністю та ті, хто тимчасово не може працювати через хворобу (з-поміж осіб працездатного віку на період до встановлення їм групи інвалідності, але не більше чотирьох місяців), і ті, хто потребує постійної допомоги в самообслуговуванні.

«Це рішення відповідає пріоритету “Турбота”. Департамент соціальної політики дбає про членів сімей оборонців, які поклали своє життя за свободу і територіальну цілісність України. Вони отримують різного виду допомогу, в тому числі муніципальні пільги та соціальний супровід. Також до переліку отримувачів соціальних послуг Терцентру додали членів сімей полеглих Захисників пенсійного віку та з інвалідністю незалежно від їхнього доходу», – пояснює директорка департаменту соціальної політики Валентина Войткова.

Для надання соціальних послуг до відповідної заяви додатково потрібно мати посвідчення члена сім’ї військовослужбовця, який загинув (помер) чи пропав безвісти під час проходження військової служби.

Всі соціальні послуги членам сімей загиблих (померлих), безвісти зниклих за особливих обставин Захисників і Захисниць України, незалежно від доходу отримувача соціальних послуг надаються за рахунок бюджетних коштів.



Переглядів: 501
Поширень: 0

Останні новини