Пенсіонери можуть отримати 100% знижки на плату за комуналку: перелік осіб

ТСН повідомляє українців, що деякі пенсіонери можуть взагалі не оплачувати рахунки за комунальні послуги.

В Україні є певний перелік осіб пенсійного віку, які мають можливість отримати 100% знижку на оплату житлово-комунальних послуг.

Так, пенсіонери, які працювали за певними спеціальностями та проживають у сільській місцевості, мають право на повну знижку на оплату комуналки, купівлю твердого та рідкого пічного палива, а також зрідженого газу.  

Про це пише Пенсійний фонд України.

Користуватись пільгою, в межах встановлених норм, мають право колишні:

педагогічні працівники; медичні та фармацевтичні працівники; спеціалісти із захисту рослин; працівники музеїв, бібліотек; працівники державних та комунальних закладів культури, закладів освіти сфери культури.

Однак членам сім’ї пільговика така пільга не надається.

Пільга надається, якщо середньомісячний дохід сім’ї за попередні шість місяців, в розрахунку на одну особу, не перевищує величину доходу, що дає право на податкову соціальну пільгу. 

Від 1 січня 2024 року розмір податкової соціальної пільги становить 4240 гривень. Пільга надається протягом 12 місяців від місяця визначення такого права. 

Які потрібні документи?

довідка або записи в трудовій книжці, які засвідчують дані про роботу людини в сільській місцевості за окремими спеціальностями; на підставі наданих документів інформація про пільговика вноситься до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги (Реєстр).

Для призначення пільги пенсіонерам потрібно надати:

заяву про надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива і скрапленого газу; документи, що підтверджують проживання в сільській місцевості.


Переглядів: 333
Поширень: 0

Останні новини