Як антибіотики впливають на наш імунітет: думка медиків

Фахівці в галузі медицини підкреслюють, що міцний імунітет є ключем до ефективного захисту від шкідливих мікроорганізмів. Однак застосування антибіотиків може негативно позначитися на цій важливій функції, що робить людей більш вразливими до небезпечних інфекційних захворювань. Про це пише news24.in.ua.

Лікар алерголог-імунолог Марина Аплетаєва наголосила у засобах масової інформації, що неконтрольоване вживання цих лікарських засобів може підірвати імунну систему. Варто зазначити, що не всі препарати здатні знищувати віруси, і вживання антибіотиків, зазвичай, призначене для лікування бактеріальних інфекцій, що виникають у наслідок ускладнень, спровокованих вірусами. Експерт відмітила, що при вживанні цих ліків кишечник стає жертвою порушення мікрофлори.

У випадках, коли пацієнт неправильно використовує призначений антибіотик, його імунітет може зазнати відчутного падіння, і оборонні можливості організму значно ослаблюються. Ця негативна ситуація може призвести до збільшення ризику проникнення різноманітних інфекцій, що, в свою чергу, вимагатиме тривалого терапевтичного лікування.



Переглядів: 381
Поширень: 0

Останні новини