Про це не потрібно мовчати: у Вінниці провели зустрічі для молоді з сексуальної освіти

У Вінниці для молоді громади нещодавно провели семінари зі статевого виховання, пише ВМР.

Просвітницькі заняття ставили за мету надати цінну інформацію та підвищити обізнаність молоді щодо тем, пов’язаних із сексуальним здоров’ям.

Як розповіла начальниця відділу молодіжної політики ВМР Юлія Мончак, сьогодні важливо говорити про різні аспекти статевої освіти, такі як контрацепція, інфекції, особисті кордони та здорові стосунки.

«Ми віримо, що знання є силою, тому надаємо молоді можливість оволодіти важливими навичками, які допоможуть їм уникнути небажаних наслідків, таких як незапланована вагітність чи захворювання», – зазначила вона.

На зустрічі зокрема говорили про те, як сприймати власну гендерну ідентичність та про культуру погодження на статеві стосунки. Спікерами були запрошені різні експерти у сфері сексуального здоров’я та психології, які проводили дискусії та надавали точну інформацію учасникам.

Присутні молоді люди висловили вдячність за семінари, зазначивши, що вони дізналися цінну інформацію, до якої не мали доступу під час навчання в школі чи під час спілкування з рідними. Багато хто наголошував на важливості доступу до надійної та точної інформації про сексуальне здоров’я та стосунки.

Проєкт реалізували за ініціативи представників Вінницької молодіжної ради та за підтримки Молодіжного Банку Ініціатив Вінниці, Національної мережі розвитку локальної філантропії та "Foundation de France".



Переглядів: 429
Поширень: 0

Останні новини