У Вінниці прозвітували про кошти Фонду підтримки ЗСУ та підтримку членів родин полеглих оборонців

Сьогодні, 23 лютого, відбулася 42-а сесія Вінницької міської ради.

Депутати розглянули 56 питань порядку денного. За результатами, ухвалили низку рішень про підтримку Захисників і Захисниць.

Зокрема, виділили 103 млн грн з передбаченого майже 1 млрд грн на пріоритет “Безпека та оборона”.

На засіданні сесії також ухвалили рішення про переобладнання комунальних авто в багі для військових, укладання договору оренди на будівництва екоферми в Малих Крушлинцях, підтримку членів сімей полеглих та зниклих безвісти Захисників і Захисниць.

Звіт про дію фонду підтримки Збройних Сил України та соціально-економічного розвитку Вінницької міської територіальної громади за 2023 рік

Під час засідання сесії Вінницької міської ради прозвітували про надходження та використання коштів Фонду підтримки Збройних Сил України та соціально-економічного розвитку Вінницької міської територіальної громади за попередній рік. На придбання спецобладнання для українських військових торік направили 49,8 млн грн з відповідного Фонду.

«Минулого року ми створили цільовий фонд підтримки ЗСУ. 35 безпілотних авіаційних комплексів та 140 тепловізорів вдалося закупити для наших військових за кошти, які закумулювали з різних джерел у муніципальному Фонді підтримки ЗСУ. Важливо, що це обладнання вже у хлопців та дівчат на передовій, допомагає нищити ворога. Ми намагаємося акумулювати кошти з різних джерел для підтримки Сил Оборони. І ця допомога лише зростає. Якщо торік з бюджету громади спрямували на безпеку та оборону понад 550 млн грн, то цього року на пріоритет безпека та оборона заклали майже 1 млрд грн. До речі, згідно з дослідженням ГО “Громадський контроль”, Вінниця є лідером серед обласних центрів за часткою передбачених коштів на підтримку ЗСУ», – зазначив міський голова Сергій Моргунов.

Екоферма в Малих Крушлинцях

На черговому засідання сесії Вінницької міської ради затвердили деталізовані додаткові умови здійснення партнерства в Малих Крушлинцях. На території цього населеного пункту, який входить до складу Вінницької громади, планують побудувати сучасну екоферму. Там буде створено 50 нових робочих місць, 20 % з яких – для учасників бойових дій. Передбачено встановлення сонячних панелей та будівництво біогазової установки для переробки органічних відходів, що відповідає Європейському зеленому курсу.

Під час засідання сесії депутати також затвердили деталізовані додаткові умови здійснення партнерства щодо територій поруч зі ставками у Щітках – Марків та “Без назви”. Це інвестиційно привабливі водні об’єкти, на прибережних захисних смугах яких планують створити умови для культурно-оздоровчих потреб місцевих жителів.

Черговий пакет допомоги Збройним Силам та зміцнення безпекових заходів

Під час засідання сесії міської ради депутати проголосували за чергове виділення коштів на підтримку наших Захисників та Захисниць, а також підсилення безпекових заходів у громаді. Мова йде, зокрема, про придбання понад сотні безпілотних літальних апаратів, транспортних засобів та іншого обладнання для військових частин, Нацгвардії та правоохоронців, а також ремонт та будівництво укриттів. Загалом на відповідні цілі з бюджету спрямували 103, 3 млн грн.

До списку осіб, які можуть безкоштовно отримувати послуги в Терцентрі, внесли родини полеглих Захисників і Захисниць

Депутати міської ради підтримали рішення доповнити перелік осіб, які отримують послуги в Терцентрі. До переліку увійшла категорія членів сімей полеглих та безвісти зниклих Захисників і Захисниць, які є громадянами літнього віку або особами з інвалідністю. Вони можуть безкоштовно отримати послугу “Догляд вдома”.

Багі для військових

Депутати підтримали рішення про передачу чотирьох комунальних вживаних автівок на потреби Сил безпеки та оборони України. Волонтери спільно з координаторами Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу переобладнають цей транспорт на багі для військових.

«Переобладнання старих авто в БАГІ - один з варіантів посилення мобільності військових. Багі швидкі та маневрові. Вони пристосовані для їзди по бездоріжжю. Вони не потребують багато палива, мають низьку собівартість, а також є простим в обслуговуванні та ремонті», – зауважив Сергій Моргунов.

Звіт начальника Вінницького районного управління поліції ГУНП у Вінницькій області Віталя Курчика про стан боротьби із злочинністю упродовж 2023 року

Про загальну криміногенну ситуацію, заходи із протидії та профілактики злочинності, забезпечення публічного порядку у другий рік повномасштабної війни відзвітував начальник Вінницького районного управління поліції ГУНП у Вінницькій області Віталій Курчик. За його словами, правоохоронні кейси, над якими працювали торік були традиційними – це безпека та захищеність. У місті на повну задіяно інститут «Поліцейського офіцера громади», використовуються можливості відеонагляду «Ситуаційного центру», особового складу Муніципальної ватри, підрозділів НГУ тощо.

Соціальний захист дітей

Начальниця Служби у справах дітей Вінницької міської ради Людмила Шафранська розповіла про роботу стосовно удосконалення соціального захисту дітей. Йдеться про дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах, сиріт та позбавлених батьківського піклування. Пріоритетами політики міської ради щодо реалізації цих завдань у 2023 році були запобігання дитячій бездоглядності, насильству, попередження раннього соціального сирітства та інші.

Виконання Програми цифрового розвитку

Директор департаменту інформаційних технологій Володимир Романенко розповів про виконання Програми цифрового розвитку у 2023 році. Минулого року цифровий розвиток відбувався у різноманітних сферах і галузях життєдіяльності громади. Приділялась увага роботі та розвитку системи «Безпечне місто». Розвивалась автоматизована система збору оплати за проїзд в громадському транспорті. Продовжувався розвиток цифрових технологій у галузі охорони здоров’я, зокрема по створенню електронних медичних записів, електронних направлень, електронних рецептів, електронних лікарняних.

У сфері інформатизації галузі освіти продовжили функціонувати електронні системи, що включають великий перелік систем дистанційної підтримки та навчання, моніторингу знань.

Участь молоді у сферах суспільного життя: хід виконання «Програми «Місто молодих» у 2023 році

Начальниця відділу молодіжної політики Юлія Мончак прозвітувала про хід виконання Програми “Місто молодих” у 2023 році. Протягом 2023 року відділ молодіжної політики міської ради спільно з органами студентського та учнівського самоврядування, Вінницькою молодіжною радою, з урахуванням усіх заходів безпеки, організовували і проводили освітньо-просвітницькі та оздоровчо-спортивні заходи, флешмоби, квести, круглі столи, дебати. Вони були спрямовані на запобігання негативних соціальних явищ в молодіжному середовищі, сприяли утвердження активної громадянської позиції та профорієнтації, формували здоровий спосіб життя.

Юлія Мончак також доповіла про діяльність Вінницької молодіжної ради, волонтерство серед молоді, роботу «Центру підліткових клубів за місцем проживання», центру реабілітації “Гармонія” ім. Раїси Панасюк та інші питання.



Переглядів: 443
Поширень: 0

Останні новини