На кордоні Польщі та Білорусі затримали українського журналіста

Під час зйомки матеріалу про транзит товарів між Польщею і Росією та Білоруссю уздовж польсько-білоруського кордону, поліція Польщі затримала журналіста Михайла Ткача разом з оператором. Про це повідомляє редакція "Українська правда" та додає, що відзняті матеріали поляки частково видалили.

"Біля кордону Польщі із Білоруссю до нас під’їхали польські поліцейські і показали значок. Ми показали наші документи і посвідчення журналістські. Вони почали хапати наші камери, обшукувати. Далі нас привезли у комендатуру. Близько 10 людей почали обшукувати нашу машину, нас, повикидали наші речі на капот, забрали всі картки пам’яті з камер, забрали усі телефони, документи. На допиті в комендатурі я повідомив, що ми журналісти і сказав, що ми знімаємо, як Польща торгує з Росією через Білорусь і як Польща торгує з Білоруссю, як сільськогосподарська продукція йде з Росії і Білорусі в Польщу.", - повідомляє Михайло Ткач.

Після привезення до комендатури, близько 10 осіб розпочали обшук автомобіля, витягнули речі та повикидали їх на капоті. Вони конфіскували всі картки пам'яті з камер, забрали усі телефони та документи.

Під час допиту в комендатурі журналіст повідомив, що вони представники ЗМІ та розповів про їхню роботу, спрямовану на дослідження торгівлі між Польщею та Росією через Білорусь, а також про переміщення сільськогосподарської продукції з Росії та Білорусі в Польщу.

У підсумку Ткача та оператора тримали в комендатурі близько 4 години і відпустили лише після отримання дозволу "зверху". Протягом цього часу їм не дозволяли ні з ким зв'язатися. Після повернення журналістам карток пам'яті стало відомо, що деякі зняті матеріали були видалені. Також під час обшуку поліцейські пошкодили підзарядку для акумуляторів та спілкувалися виключно польською мовою. У самій комендатурі представники спецслужби розмовляли з українцями англійською.



Переглядів: 476
Поширень: 0

Останні новини