Прикордонники затримали чоловіка, який "дописав" собі третю дитину заради виїзду за кордон

Двох українців призовного віку, які намагалися перетнути кордон із Угорщиною, затримали через використання підроблених документів. Один з чоловіків хотів проїхати автомобілем через пункт пропуску "Тиса", а інший – потягом через пункт пропуску "Чоп (Дружба)". Однак прикордонники Чопського загону виявили, що їхні документи були сфальшовані.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

Пасажир мікроавтобуса "Mercedes", 27-річний закарпатець, намагався виїхати за межі України,  як багатодітний батько. Він надав разом з паспортом три свідоцтва про народження дітей. Проте, при їх перевірці, прикордонні інспектори виявили, що одне з них містить ознаки підробки. Після того, як чоловік зрозумів, що його обман розкрито, він зізнався, що придбав цей документ через інтернет за 2000 доларів США.

Інший подорожній, 31-річний житель Івано-Франківська, планував виїхати за межі України потягом "Чоп – Відень". Він надав на контроль тимчасове посвідчення військовозобов'язаного та довідку ВЛК про непридатність до військової служби як підставу для виїзду. Обидва ці документи також виявилися фальшивками.

Обом чоловікам було відмовлено у пропуску через кордон. Їх затримали в адміністративному порядку з метою притягнення до відповідальності за спробу незаконного перетину державного кордону.

Крім того, у обох випадках були направлені повідомлення до Національної поліції про виявлення ознак кримінального правопорушення за статтею 358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів».



Переглядів: 354
Поширень: 0

Останні новини