У Вінниці побільшало нових тролейбусів «VinLine»

Ще два нові інклюзивні та енергоощадні тролейбуси «VinLine» виїхали на маршрути Вінниці. Вже кілька днів вони курсують містом у тестовому режимі. Тепер пасажири на маршрутах №5 «Вишенька – Залізничний вокзал» та №3 «Вишенька – зуп. ВПЗ» зможуть їздити громадським транспортом комфортніше, а маломобільні групи населення матимуть більше можливістей пересуватись без обмежень.

«Я навчаюсь в коледжі і щодня дістаюсь на пари тролейбусом. Найбільше логістично мені підходить №3, та й чекати довго не потрібно, тому що зазвичай транспорт у нашому місті їздить за графіком. І ще я завжди думала, що це закордонні тролейбуси. А це наші – розумні та комфортні», – ділиться враженнями від поїздки на новому тролейбусі вінничанка Діана Наброцька.

Тролейбуси з бортовими номерами 068 і 069 вийшли з конвеєру Вінницької транспортної компанії. Їх зібрали власноруч фахівці підприємства на базі депо.

Серед переваг «VinLine» – інклюзивність та мобільність, адже тролейбус обладнаний відкидним пандусом та відповідним майданчиком для людей, які пересуваються на кріслі колісному та пасажирів з дитячими візочками.

«Це важливо сьогодні, тому що люди на кріслах колісних мають більше можливості скористатись громадським транспортом. А таких людей, зокрема через війну, на жаль, більшає. Тому наше завдання, щоб їм було комфортно та безпечно», – додає Микола Франко.

Окрім того, тролейбуси енергоощадні у порівнянні із застарілими тролейбусами моделі ЗіУ-9.

«Ми продовжуємо оновлювати тролейбусний парк для комфорту вінничан. Нові тролейбуси покращать маршрути муніципального транспорту у віддалених районах міста. Наразі в транспортній компанії фахівці працюють над збором ще двох «VinLine», – каже заступник директора департаменту транспорту та міської мобільності Вінницької міської ради Сергій Бузниковатий.

З початку року на маршрути міста уже виїхало п’ять тролейбусів «VinLine», серед яких два – з автономним ходом.

Джерело: ВМР



Переглядів: 268
Поширень: 0

Останні новини