Планшет замість ноутбука: як підключити клавіатуру та мишку

Планшет або ноутбук – який пристрій вибрати? На перший погляд, це абсолютно різні гаджети. Ноутбук купують для роботи та комп’ютерних ігор. Ультрабуки з компактними дисплеями зручно брати з собою у дорогу. Утім, планшети також доступні у великій кількості різновидів. Так, є кишенькові моделі, які трохи більші за смартфон і мають екран 7 – 8 дюймів. Проте найбільший попит серед покупців мають планшети з діагоналлю від десяти дюймів.

Чи можна використовувати планшет замість ноутбука?

Зазвичай планшети купують у якості універсальних мультимедійних пристроїв для перегляду відео, ігор, пошуку інформації в мережі тощо. Однак, за бажанням планшет можна купити для роботи. Сьогодні на ринку представлений широкий асортимент моделей з характеристиками майже на рівні ноутбуків середнього класу:

оперативна пам’ять від шести до 12 Гб; розмір екрана може варіюватися від десяти до майже 15-ти дюймів; графічна карта забезпечує високу якість відео та ігор на найвищих налаштуваннях; матриця дисплея – IPS, OLED, AMOLED, TN – для отримання чіткого та яскравого зображення; тривала автономна робота завдяки батареям на 7000 мА-год і вище.

Звісно, для стаціонарної роботи в офісі чи дома краще придбати ноутбук. Але до планшета також без проблем можна підключити клавіатуру та бездротову мишу. Тим самим він перетворюється на компактний та легкий ультрабук. Тобто, за ним працювати досить комфортно, причому виконуючи різноманітні види роботи від набору текстів до оброблення графіки.

Правда, слід враховувати, що планшети працюють на базі операційної системи Android, але для неї можна легко знайти відповідники найпопулярніших програм, які ми використовуємо на Windows. Так, для роботи з таблицями та текстовими документами можна використовувати відповідні додатки від Microsoft. Проте багато компаній вже переходять на Google Docs, що дуже зручно, адже файли зберігаються в хмарному сервісі, і доступ до них можна надавати всім охочим.

Як підключити клавіатуру до планшета

До планшета можна підключити як бездротову, так і дротову клавіатуру. Найпростіше підключати саме бездротову клавіатуру до планшета через Bluetooth. Алгоритм підключення залежить від конкретної моделі планшета та клавіатури, але в загальному він наступний:

увімкніть на планшеті Bluetooth; увімкніть клавіатуру та переведіть її у режим парування; дочекайтесь поки планшет “знайде” клавіатуру – її назва з’явиться серед доступних до підключення пристроїв; підтвердьте під’єднання.

Зазначимо, що комбінації клавіш на Андроїд клавіатурах можуть відрізнятися. Їх можна дізнатися безпосередньо в налаштуваннях планшета. Наприклад, для переключення розкладки на інші мови використовують комбінацію CTRL та Space.

Підключити можна і дротову клавіатуру через роз’єм USB-C. Але спершу треба переконатися, що ваш планшет підтримує функцію OTG (On-The-Go), яка дозволяє розподіляти живлення від батареї планшета на інші пристрої. Якщо підтримка є, ви так само матимете змогу підключити і дротову мишку. Але оскільки роз’єм USB-C на планшетах зазвичай лише один, доведеться підключати щось одне – дротову клавіатуру чи дротову мишку.

Виходом із ситуації стане комбіноване підключення:

клавіатуру під’єднуємо через Bluetooth; мишку – через порт USB-C.

Зазначимо, що бездротові пристрої до планшета можна підключати і за допомогою Bluetooth-адаптера. Тобто, ви можете одночасно підключати мишку та клавіатуру. В деяких моделях планшетів клавіатура вже йде в комплекті разом з захисним чохлом. В такому разі вона під’єднується через магнітні роз’єми інтерфейсу pogo. Цей інтерфейс використовується також для швидкої зарядки за допомогою магнітного фіксатора без USB-C роз’єму.


Переглядів: 438
Поширень: 0

Останні новини