У Вінниці обговорили перспективи розвитку легкої промисловості: стратегія розвитку та очікувані результати

Сьогодні, 15 березня, у Вінниці відбувся круглий стіл «Пріоритети розвитку легкої промисловості Вінниччини». На заході були присутні представники міської та обласної влади, Асоціації «Укрлегпром», Головного управління Державної податкової служби у Вінницькій області, Вінницької митниці, представники вінницього та релокованого бізнесу.

Заступник міського голови Андрій Очеретний розповів, що підтримка українського виробництва – це одне з важливих питань, яке допоможе Україні стати економічно стійкішою до викликів, а заразом суттєво підсилить обороноспроможність держави під час війни. За його словами, легка промисловість у Вінницькій громаді активно розвивається, особливо це стосується виробництва текстильних виробів.

«Вінницька громада пишається легкою промисловістю. На деяких місцевих швейних фабриках є люди, які працюють понад 60 років. Попри виклики війни вони продовжують працювати. В них є велика потреба в спеціалістах, тож ми маємо забезпечити належні умови для навчання людей і повертати додому тих фахівців, які виїхали через війну. Для того, щоб допомагати бізнесу, Вінницька міська рада впровадила три фінансові інструменти підтримки», – розповів заступник міського голови Андрій Очеретний.

Заступник голови облради Анатолій Ткач наголосив на необхідності розвивати легку промисловість, як одну з ключових складових економіки України та закликав надавати перевагу продукції вітчизняного виробництва.

«Велика війна вдарила по всіх галузях. Порушена логістика, складне питання ринків збуту, збитки, відтік кадрів. Але українці - стійкі та мужні, а ще - вміють працювати. І якщо в перші місяці повномасштабного вторгнення на підприємствах думали, як виживати, то сьогодні – про розвиток, модернізацію, розширення потужностей», – сказав Анатолій Ткач.

Заступник начальника Вінницької ОВА Сергій Здітовецький подякував підприємцям, які попри виклики, пов’язані з війною, все одно продовжують працювати в посиленому режимі та наповнювати бюджет.

«Конструктивний діалог між владою і бізнесом для досягнення гарного результату повинен бути завжди. Добре, що в сьогоднішньому заході бере участь митниця та податкова, адже ці служби мають свій вплив на цей бізнес. Нам потрібно допомогти створенню бізнесу та його підтримати», – сказав Сергій Здітовецький.

Тим часом бізнес, який працює в різних галузях, підсилює не лише економічні показники та обороноздатність країни, а й зберігає робочі колективи, виробничі потужності та підвищує конкурентоспроможність. Президентка Асоціації «Укрлегпром», Тетяна Ізовіт переконана в тому, що об’єднання галузевих бізнесів та влади необхідне для відновлення економіки України.

«У 2023 році легка промисловість забезпечила більше податкових надходжень, ніж у 2021 році. Ми продовжуємо знаходити спільні рішення в умовах, коли проблема економічної стійкості для України має вирішуватися із застосуванням передусім внутрішніх резервів «Зроблено в Україні»», – додала Тетяна Ізовіт.

Джерело: ВМР



Переглядів: 393
Поширень: 0

Останні новини