Вінницька громада передала допомогу ще чотирьом військовим частинам

Секретар міськради Павло Яблонський та заступник мера Андрій Очеретний передали чергову допомогу ЗСУ. Оборонці ще чотирьох військових частин отримали від громади тепловізори, зарядні станції та прожектори. Частина допомоги поїде на Схід, решта – працюватиме з «ловцями шахедів» на Вінниччині.

«Сьогодні черговий етап допомоги. Наша команда передала допомогу чотирьом військовим частинам. Одна з них зараз несе службу на Донеччині, три інші – працюють на території Вінниччини, і знищує ворожі “шахеди”, – говорить Павло Яблонський. – Ми й надалі підтримуватимемо наше військо і наближати Перемогу».

Таке обладнання є дуже важливим для мобільних вогневих груп, розповідає військовий, адже дає можливість завчасно виявляти цілі.

«Обладнання призначене для своєчасного виявлення “шахедів” або крилатих ракет, а в подальшому – для їхнього знищення, – додає військовий. – Тепловізори допомагають виявляти об’єкти до 1 900 метрів, так само прожектори дозволяють підсвічувати мобільним вогневим групам та вогневим групам ціль в повітряному просторі для її ефективного знищення».

Згідно з дослідженням ГО «Громадський контроль», Вінниця є лідером серед обласних центрів за часткою передбачених коштів на підтримку Сил Оборони України.

Загалом у 2024 році на пріоритет «Безпека та оборона» у бюджеті Вінницької ОТГ передбачили майже 1 млрд грн. 

Джерело: ВМР



Переглядів: 353
Поширень: 0

Останні новини