Як зареєструватися жителям території садово-дачних товариств: алгоритм дій

У Вінницько-Хутірському старостинському окрузі спільно з департаментом адмінпослуг ВМР розробили алгоритм дій, який допоможе жителям округу полегшити процес реєстрації на території садово-дачних товариств. 

Як зазначає староста округу Владислав Кривешко, необхідність розробки порядку виникла через зміни у нормативно-правових актах, які регулюють діяльність держорганів з міграційної політики.

«Нами спільно з департаментом архітектури та департаментом адмінпослуг розроблено та впроваджено низку заходів для відновлення можливості реєстрації місця проживання осіб, які проживають в межах садово-дачних товариств Вінницької МТГ», – зазначає староста округу.

За його словами, це питання досить актуальне, адже на території садових товариств проживає понад 2 тисячі людей.

Станом на 1 січня цього року 275 з них уже зареєструвалися на території таких товариств у Вінницьких Хуторах та 62 людини – у Писарівці та Щітках.

Щоб зареєструвати своє місце проживання на території садово-дачних товариств, рекомендується дотримуватися алгоритму:

Крок 1. Для реєстрації власник домоволодіння має звернутись до адміністратора ЦНАП «Прозорий офіс» (департамент архітектури та містобудування) із заявою про присвоєння адреси житловому будинку замість старої невірної адреси у формі назви товариства.

Документи: правовстановчі документи на будинок та земельну ділянку, паспорт, ІПН.

Крок 2. Після отримання позитивної відповіді заявник звертається до КП «Вінницьке міське бюро технічної інвентаризації» (вул. Соборна, 64) для присвоєння адреси.

Документи: правовстановчі документи на будинок та земельну ділянку, паспорт, ІПН, технічний паспорт, технічний звіт про переведення садового будинку у житловий, рішення ВМР про надання дозволу на переведення садового будинку у житловий фонд.

Крок 3. Після отримання відповідного пакету документів необхідно звернутись до державного реєстратора для реєстрації (внесення змін) права власності.

Документи: пакет документів наданий у КП «Вінницьке МБТІ».

Крок 4. Для реєстрації місця проживання необхідно звернутися до адміністратора ЦОГ «Вінницькі Хутори» або «Писарівка». Попередньо проконсультуватися з адміністратором можна за номерами телефонів: (0432) 65-68-16 та (0432) 65-94-58.

*Примітка №1. Якщо адреса вашого будинку була присвоєна протягом останніх пів року, зверніться до «кроку 4».

*Примітка №2. Зареєструвати своє місце проживання в дачному будинку можна лише після переведення його у житловий будинок. Процедура переведення не складна та регулюється Порядком переведення дачних і садових будинків, що відповідають державним будівельним нормам, у житлові будинки, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2015 р. № 321.

Джерело: ВМР



Переглядів: 305
Поширень: 0

Останні новини