У вінницькій лікарні виконали успішну трансплантацію нирки: подробиці

Нещодавно, 20 березня, у Вінницькій обласній клінічній лікарні імені М. І. Пирогова успішно виконали операцію з трансплантації нирки від посмертного донора. Жінка, яка довгий час страждала від хронічного захворювання нирок та залежала від діалізу, тепер отримала можливість на повноцінне життя без постійної ниркової терапії. 

У прес-службі Вінницької обласної клінічної лікарні імені М. І. Пирогова зазначили, що до процесу  трансплантації долучились фахівці  з Кам'янець-Подільської міської лікарні.

"Дякуємо фахівцям з Кам'янець-Подільська міська лікарня, що долучилися до благородної місії і кропіткого процесу порятунку пацієнтів шляхом трансплантації органів. Такий спільний досвід у пересадці органів надзвичайно важливий", - йдеться у повідомленні.

З великою повагою до донора та його рідних, завдяки їхньому важкому, але мужньому та обдуманому рішенню, лікарі змогли врятувати життя пацієнтів, а реципієнти отримали можливість продовжити повноцінне життя. Завдяки трансплантації кожен хворий зі складними хронічними захворюваннями може мати надію на повноцінне життя.



Переглядів: 266
Поширень: 0

Останні новини