У Вінниці на Соборній, 22 облаштували контейнерний майданчик для відходів: чим він кращий

Для будинку на вулиці Соборній, 22 обладнали контейнерний майданчик закритого типу з роздільним збором сміття. Тепер його мешканці можуть викидати відходи екологічніше та у більш комфортних умовах.

Контерйнерний майданчик закритого типу

«Раніше тут баки стояли просто неба, що призводило до нарікань мешканців на неестетичний вигляд, тому люди попросили облаштувати тут контейнерний майданчик», - розповідає директор департаменту житлового господарства Вінницької міськради Віталій Місецький.

Майданчик має чотири контейнери для роздільного збору сміття та одну ємність для суміші, яка знадобиться для посипки прибудинкової території під час ожеледі. Контейнерний майданчик огородили та зробили накриття. Такі майданчики у Вінниці почали встановлювати з 2019 року. Вони мають низку переваг та підтримують належний санітарний стан та естетичний вигляд прилеглої до будинку території.

«Цей формат добре зарекомендував себе раніше, завдяки йому, забезпечується чистота прилеглої території, - каже очільник департаменту. - Накриття унеможливлює потрапляння опадів. Крім того, відходи не роздуваються вітром та не розносяться тваринами».

Контейнерний майданчик встановили за кошти міського бюджету і у 2024 році планують облаштувати ще два таких майданчики.

Джерело: ВМР



Переглядів: 445
Поширень: 0

Останні новини