На Вінниччині директор ТОВ незаконно привласнив 350 тисяч гривень громадських коштів

Нещодавно, 29 березня, слідчі з Вінницького районного управління поліції та Вінницької окружної прокуратури передали до суду справу стосовно 46-річного директора товариства з обмеженою відповідальністю. Він зловживав  своїм службовим становищем  під час будівництва амбулаторії і привласнив собі кошти територіальної громади.

Про це повідомляє Головне управління Національної поліції у Вінницькій області.

Згідно з розслідуванням, у 2019 році між однією із сільських рад Вінницького району та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір на будівництво амбулаторії. Експерт виявив, що в актах виконаних робіт, за які було сплачено 350 тисяч гривень, були включені невиконані роботи.

Дії директора слідчі кваліфікували за ч. 4 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. За даний злочин передбачено покарання – позбавлення волі на строк до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Матеріали справи з обвинувальним актом вже передані до суду.


Теги: злочини

Переглядів: 319
Поширень: 0

Останні новини