У холі міськради презентували художню виставку вінничанина Нікіти Кубаря: чим вона унікальна

У холі Вінницької міськради відкрили третю персональну виставку Нікіти Кубаря. Її організовано та відкрито у Міжнародний день поширення інформації про аутизм, який щорічно відзначається у світі 2 квітня. Виставка проходить у межах Вінницької міської художньої виставки робіт дітей з аутичним розладом та іншими порушеннями інтелектуального розвитку «Запали місто синім».

Юний художник Нікіта Кубарь

Серед робіт юнака переважно локації та місця, які художник мріє відвідати. Організатори виставки – благодійний фонд «Вінниця – безпечне та комфортне місто» за підтримки Вінницької міської ради та департаменту культури ВМР.

Нікіта за допомогою своєї творчості передає не лише красу природи, яку малює, але й відчуття та емоції, від яких перехоплює дух. Захоплюючись пейзажами та мріючи про подорожі, юний митець зобразив у своїх роботах неймовірні місця, які запам'ятались йому під час перегляду фотографій. На виставці представлено 30 картин. Вони написані акриловими фарбами та гуашшю.

 Одна з картин Нікіти

Мама юного художника Вікторія Кубарь розповіла, що він дуже любить краєвиди, щоразу коли бачить щось гарне – фотографує і згодом береться за пензель.

Як розповіла благодійниця, громадська діячка, співзасновниця благодійного фонду «Вінниця – комфортне та безпечне місто», депутатка міськради Катерина Поджаренко – цей проєкт реалізується у нашому місті вже 10 років.

 Картини Нікіти Кубаря

І саме синій колір символізує аутизм, що відповідає назві «Запали місто синім».

«Тут кожний витвір осяяний світлом, вселяє оптимізм та відображає мистецькі таланти юного художника. Ми усі маємо пам’ятати, що дітям із аутичним розладом дуже важко комунікувати зі світом і спілкуватися з іншими людьми. Втім вони усі талановиті та мають свої неповторні особливості. Сьогодні ми хочемо привернути увагу суспільства до цього серйозного питання та показати, що кожна людина, незалежно від своїх особливостей, може знайти своє місце у суспільстві та зробити світ кращим», – говорить Катерина Поджаренко.

Директор департаменту культури ВМР Максим Філанчук на виставці Нікіти

Директор департаменту культури Вінницької міської ради Максим Філанчук підкреслив, що кожна робота автора вражає своєю теплотою та відвертістю.

«Дитячі роботи завжди справжні, адже дитина не вміє лукавити. Вона малює з усією щирістю душі та відкритістю серця й з тими почуттями, які в той момент у неї є. Саме такі картини ми маємо можливість побачити тут у холі міської ради сьогодні», – каже Максим Філанчук.

 Галина Якубович, Нікіта та Вікторія Кубарь
 

В свою чергу заступниця Вінницького міського голови Галина Якубович зустрілась із талановитим юним художником та передала йому подарунки. Також вона подякувала організаторам за підтримку молодих талантів та висвітлення таких важливих тем.

«Аутизм – точно не вирок. Просто такі талановиті люди, як наш Нікіта – бачать і відчувають цей світ по-своєму. Важливо не відокремлювати їх від суспільства, а підтримувати, допомагати соціалізуватися та розвиватися. І тоді кожен із нас зможе надихатися, наприклад, такими картинами як у Нікіти – де у кожному полотні можна побачити щось світле, добре та те, що дає надію на наше мирне переможне майбутнє», – підкреслює Галина Якубович.

Виставка діятиме до 5 квітня.

Джерело: ВМР



Переглядів: 482
Поширень: 0

Останні новини