Ошукував людей навіть будучи у в'язниці: поліція повідомила деталі хитрого плану шахрая з Вінниці

У мережі Інтернет фігурант виставляв на продаж вигадані ноутбуки та гаджети. Правоохоронці підтвердили причетність неодноразово судимого фігуранта до 7 злочинних випадків. 

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Вінницької області.

Згідно зі словами начальника відділу поліції № 1 Вінницького райуправління Сергія Синявського, під час досудового розслідування встановлено, що чоловік, який раніше мав судимість за майнові злочини, під час відбування покарання виготовляв фейкові оголошення про продаж вигаданих ноутбуків та мобільних телефонів.

У процесі спілкування з потенційними покупцями він закликав їх надсилати гроші на завдаток або повну оплату замовлення. Замість реального товару, він вказував банківські реквізити своєї знайомої, на які потерпілі перераховували кошти. Щоб легалізувати гроші, отримані шляхом обману, зловмисник замовляв товари своїй подрузі, яку потім змушував передавати йому до в’язниці.

Після отримання грошей від потерпілих, зловмисник припиняв будь-який контакт з ними. Жертвами дій фігуранта стали мешканці різних областей країни. Сума збитку, завданого злочинними діями засудженого, перевищує 46 тисяч гривень. Крім того, під час обшуку в ув’язненого виявили паперові згортки канабісу, який він зберігав для особистого вживання. 

"Чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 190 (Шахрайство), ч. 1 ст. 209 ККУ (Легалізація коштів, отриманих злочинним шляхом) та ч. 1 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України. За вчинення таких дій зловмиснику загрожує до 5 років ув’язнення", - зазначено в повідомленні.

Наразі поліція здійснює розслідування для встановлення інших осіб, які можуть бути причетні до цих злочинних дій. Досудове розслідування здійснюється за процесуальним керівництвом Вінницької окружної прокуратури.



Переглядів: 334
Поширень: 0

Останні новини