На Вінниччині виготовляють витривалі багі та мобільні лазні для військових

Якушинецька громада з Вінниччини підтримує та допомагає воїнам як з бюджету громади так і закриттям різних зборів. Представники громади повідомляють про нову допомогу для військових.

Механіки із Зарванець Віталій Онофрійчук та Віктор Єрещенко. виготовляють авторські, маневрені та витривалі багі для оборонців. Такі автівки військові використовують, щоб доставляти боєприпаси, медикаменти та евакуювати поранених. Окрім цього, такі автівки можуть проїжджати у важкодоступних місцях.

 Каркас автомобіля

Конструкцію багі для оборонців спроєктував Віталій Онофрійчук на основі спортивного авто. Раніше він професійно займався автокросом, але після початку російського вторгнення поставив спортивну кар’єру на паузу. Тепер чоловік допомагає армії.

Голови області та громади поспілкувались із розробником, запланували спільні проєкти та пообіцяли підтримку у вирішенні проблемних питань. Також Віталій Онофрійчук та Віктор Єрещенко отримали Подяки від Вінницької облради.

 Нагородження механіків грамотами

Ще один проєкт Якушинецької громади для військових це - лазне-пральний комплекс. Мобільні лазні дозволяють бійцям подбати про гігієну в польових умовах, випрати та висушити речі, поголитися, прийняти теплий душ, відновити сили. За день комплексом може скористатися до сотні військовослужбовців. Комплекс складається з 2 душових кабін, бойлерів для підігріву води, 2 пральні та 2 сушильні машини. Система водопостачання - це бак на тону води та насос для створення тиску в системі.

 Мобільні душові у лазне-пральному комплексі

 Пральні машини та бойлери у комплексі

Мобільну лазню легко транспортувати. Вона обладнана на основі причепу вантажного автомобіля.

«Роботи з обладнання лазне-прального комплексу добігають до завершення і вже невдовзі він попрямує до наших захисників», – пишуть представники Якушинецької громади на своїй Facebook-сторінці.



Переглядів: 1333
Поширень: 1

Останні новини