«Професійні обрії»: у Вінниці провели першу зустріч проєкту для дітей Захисників та ВПО

Сьогодні, 5 квітня, За підтримки департаменту соцполітики Вінницької міськради та Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу дітей Захисників та ВПО у Вінниці відбулась перша зустріч з циклу проєкту «Професійні обрії». Це профорієнтаційні зустрічі з представниками різних професій, а також тренінг «Психологія успіху: як відкрити в собі лідера». Про це розповіли представники Вінницької міськради у Facebook.

Семінар відкрила заступниця міського голови Галина Якубович.

«Приємно бачити сьогодні зацікавлені обличчя дітей та молоді. Дуже цінно, що попри такий важкий час, ви цікавитеся професіями, обираєте шлях на майбутнє. Ви – одні з тих, хто буде далі відновлювати та відбудовувати нашу країну. Хочеться, щоб те, що ви оберете, було вам в задоволення. А коли робота подобається, її можна виконувати більше ефективно, тим самим приносячи користь всьому суспільству», – зазначила Галина Якубович.

Перший захід проєкту «Професійні обрії» провела Оксана Кравчук, засновниця Української бізнес-школи для дітей та підлітків "United". Тренінг має назву «Психологія успіху: як відкрити в собі лідера». Учасники познайомились, а згодом перейшли до блоку самопрезентації, впевненості та розвитку лідерських якостей. Поговорили про те, як ставити та досягати цілей, про створення особистого плану. Оксана Кравчук навчала дітей різних прийомів та технік, розповіла про стратегію Win-Win, провела симуляційну гру «Бункер» та вправу на лідерській якості, під час якої діти взаємодіяли з перехожими на вулиці.

На захід прийшло 26 дітей. Серед учасниць була 14-річна Ліка Кондратюк. Батько дівчинки загинув на війні.

«У дитинстві я хотіла стати лікарем, але зараз, у підлітковому віці, я розумію, що поки не знаю, ким хочу стати. Тому хочу більше дізнатися про різні професії, щоб обрати якусь для себе. У професії лікаря мене лякає відповідальність за життя іншої людини. Я думала над професіями дизайнера, кухаря, танцівниці. Дуже багато що цікавить, але обрати щось одне не можу. Протягом цього проєкту хочу зрозуміти, до чого все-таки лежить душа», – говорить дівчинка.

Протягом квітня – травня на дітей чекають ще більше захопливих зустрічей з представниками різних професій.



Переглядів: 370
Поширень: 0

Останні новини