Сезонні застуди та алергічні риніти: чим допомогти

Весна - час застуд, спричинених перепадами температур чи сезонним авітамінозом, та алергічних реакцій, особливо під час цвітіння окремих видів рослин. Тож нерідко закладеність носу і пов’язана з ним симптоматика (рясне виділення слизу, головні болі та загальне нездужання організму) псують позитивні враження про перші теплі дні весни.

Задля запобігання сезонним застудам фахівці рекомендують правильне, насичене вітамінами, харчування в осінньо-зимовий період, також інколи в інфопросторі можна прочитати або почути про завчасне “гартування” імунітету. Втім, важко запобігти алергічній реакції на сезонне цвітіння квітів, а “гартування” імунітету задля запобігання застудам – історія, скоріше, індивідуальна та може не лише не допомогти, а й нашкодити непідготовленому організму. Тому нам нерідко доводиться лікувати вже безпосередньо симптоми. Так, універсальними засобами на сьогодні є різноманітні назальні спреї. Серед них одним з найкращих препаратів у розрізі ціна-якість справедливо може вважатись Евказолін Аква - назальний спрей вітчизняного виробництва.

Універсальність – основна перевага «Евказолін Аква»

Назальний спрей «Эвказолин Аква» універсальний та рекомендований для застосування дорослим і дітям від 12 років. Спектр застосування широкий: препарат призначають для симптоматичного лікування проявів ГРВІ, різноманітних синуситів, алергічних ринітів, для покращення відтоку секрету при захворюваннях придаткових пазух носа. Також препарат застосовують в рамках допоміжної терапії середнього отиту (зокрема, задля зменшення набряку слизової оболонки носової порожнини) та під час діагностичних втручань (наприклад, риноскопії). «Евказолін Аква» завдяки основній діючій речовині, якою є ксилометазолін, під час застосування звужує кровоносні судини носу та прилеглих ділянок носоглотки і, таким чином, усуває набряк та гіперемію слизової носу і носоглотки. Як наслідок, у пацієнтів знижується підвищене виділення слизу, полегшується очищення носових проходів та загалом полегшується носове дихання. Дія препарату починається вже за дві хвилини після застосування та може тривати до 12 годин, тому, наприклад, останнє застосування «Евказолін Аква» протягом доби фахівці рекомендують здійснювати безпосередньо перед сном.

В основному, препарат добре переносять пацієнти, навіть з чутливою слизовою оболонкою. Втім, є і низка протипоказань. Також препарат не рекомендується застосовувати тривалий час.

Протипоказання та застереження

Так, «Евказолін Аква» рекомендують використовувати не частіше 3 разів протягом доби та не довше 10 днів. Препарат не застосовують для лікування дітей молодше 12 років. Також є низка протипоказів для пацієнтів старшого віку, серед яких, зокрема:

-        підвищена чутливість до будь-якого з компонентів препарату;

-        гострі коронарні захворювання;

-        коронарна астма;

-        гіпертиреоз;

-        закритокутова глаукома;

-        трансфеноїдальна гіпофізектомія.

Крім того, у зв’язку з судинозвужувальною дією препарату в носовій порожнині може підвищуватись внутрішньоочний тиск. Загалом, хоч «Евказолін Аква» і є універсальним препаратом, перед його застосуванням варто проконсультуватись із вашим сімейним лікарем. Зрештою, як відомо, самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я.


Переглядів: 230
Поширень: 0

Останні новини