Діти мають харчуватися якісно: На Вінниччині покращують систему шкільного харчування

Діти мають харчуватися якісно і безпечно!

Про це йшлося під час онлайн наради з питань упровадження реформи шкільного харчування, яка відбулась за участю Першої леді Олени Зеленської, повідомляють у Вінницькій ОВА.

У засіданні, де обговорювали результати та наступні кроки у реформуванні системи харчування в регіонах, взяв участь Начальник ОВА Вінницької області.

«Реформа шкільного харчування, ініційована Першою леді України Оленою Зеленською, - це щире бажання дати нашим дітям найкраще», - коментує очільник області.

Попри війну, на 2024 рік Уряд спрямував 1,5 млрд грн субвенції на реконструкцію і ремонт харчоблоків у школах, тож 80 тисяч дітей зможуть отримати доступ до якісного харчування.

«На Вінниччині діє обласна програма «Реформування системи шкільного харчування у Вінницькій області» на 2024 – 2027 роки. Наразі у закладах загальної середньої освіти області одноразовим гарячим харчуванням охоплено 72% учнів, в тому числі 100% учнів 1-4 класів, які навчаються офлайн», - зазначив очільник області.

Безоплатне харчування отримують 100% дітей пільгових категорій. Зокрема, це діти-сироти та позбавлені батьківського піклування, діти з особливими освітніми потребами, учні із малозабезпечених сімей, учні з числа ВПО, діти сімей загиблих (померлих) ветеранів війни та сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України.

Начальник ОВА наголосив, що в регіоні активно проводиться модернізація харчоблоків. За його словами, у 2023 році на ремонти їдалень та харчоблоків використано 14,3 млн грн. Також 7,7 млн грн. використано на придбання обладнання, систем очистки води, меблів та посуду для харчоблоків закладів загальної середньої освіти.

«Крім цього, працюємо над підвищенням кваліфікації кухарів, адже розвиток кадрового потенціалу є невіддільною складовою реформи. У минулому році у закладах загальної середньої освіти підвищили кваліфікацію 24 кухаря. Ще 20 майстрів виробничого навчання у сфері громадського харчування нині проходять онлайн-навчання», - резюмував він.

Важливо, щоб реформа не залишилась на папері, а мала конкретні дії.



Переглядів: 293
Поширень: 0

Останні новини