Вінниця однією з перших в Україні отримала статус кандидата глобальної ініціативи "Громада, дружня до дітей та молоді"

Про це на своїй офіційній сторінці у мережі Фейсбук повідомив  Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

"Сьогодні у Києві оголосили одинадцять українських міст та громад, які будуть здобувати цей почесний міжнародний статус у рамках ініціативи ЮНІСЕФ «Громада, дружня до дітей та молоді».

Цей рух впроваджується з 1996 року у 38 країнах світу і вже охопив більше 3000 муніципалітетів. Вінницький муніципалітет також виконав необхідні вимоги для продовження співпраці.

Нагадаю, у жовтні міська рада підписала Меморандум про взаємодію та наміри із Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ). І ця подія стала логічним продовженням тієї роботи, яку в місті почали ще з 2010 року у рамках програми «Вінниця – місто, дружнє до дітей».

На черговій сесії у листопаді міськрада ухвалила План дій та План моніторингу - документи, що також є умовою Меморандуму. Тож – попереду реалізація всіх намічених планів, щоб вже офіційно набути статус «Громади, дружньої до дітей та молоді». А завдяки цьому, окрім технічної підтримки ЮНІСЕФ, за ініціативи Уряду місто має отримати додатковий фінансовий ресурс для реалізації проектів для діток та молоді", - повідомив Сергій Моргунов.




Переглядів: 2785
Поширень: 0

Останні новини