Яке сьогодні свято: народні прикмети та традиції

Сьогодні, 21 квітня, у світі святкують Всесвітній день творчості та інноваційної діяльності, а  також Всесвітній день міграції риб. Віряни вшановують День Святого Ансельма Кентерберійського.

Яке сьогодні релігійне свято

Сщмч. Януарія, єп., і з ним мчч. Прокула, Соссія і Фавста, дияконів, Дисидерія, читця, Євтихія і Акутіона Мч. Феодора, що в Пергії, матері його Филипії, Діоскора, Сократа і Діонісія Мчч. Ісаакія, Аполлоса і Кіндрата Свт. Максиміана, патріарха Константинопольського

Іменини 21 квітня

Сьогодні іменини святкують Олексій, Денис, Максим, Федор, Іван, Микола, Олександр.

Народні прикмети і традиції на 21 квітня

Серед наших предків існувало чимало цікавих прикмет на цей день: 

дивилися, який сьогодні день: черемха вже квітне — літо буде теплим і погожим; високі хмари і дощить — земля просочиться вологою і буде великий урожай; вже літає пух з тополі — час садити огірки; ліс без листя, але чутно спів солов'я — до неврожайного року; вночі зорі мерехтять, а вранці хмарно — опівдні чекайте на грозу.

Це період, коли селяни вже активно займаються польовими роботами. Також в давнину вірили, що сон, який приснився в ніч проти 21 квітня, про щось попереджає.

Що не можна робити 21 квітня

Не варто влаштовувати сварки, злитися. Не можна займатися важкою фізичною працею. Заборонено виходити без потреби на вулицю.


Теги: свята

Переглядів: 362
Поширень: 0

Останні новини