У Вінниці завершили капремонт стиків панелей будинку на вулиці Ващука,13

У Вінниці продовжують підвищуватии енергоефективність та стійкість житлової інфраструктури. У місці завершили капітальний ремонт стиків панелей ще одного багатоквартирного житлового будинку. Цього разу – на вулиці Миколи Ващука, 13.

Завдяки проведенню цих робіт конструктивні елементи будівель не руйнуються, що дозволяє уникнути погіршення стану міжпанельних швів під дією вологи та покращити комфортність проживання в таких будинках.

«Під час капремонту працівники підрядних компаній виконали гідроізоляцію міжпанельних швів, з подальшою штукаркою та фарбуванням. Завдяки цьому, з одного боку, покращується зовнішній вигляд багатоповерхівки, а з іншого – забезпечується продовження терміну експлуатації панельного будинку, зменшення втрат тепла в опалювальний період та рівня вологості в помешканнях, який може підвищуватися внаслідок розгерметизації панельних швів», – розповідає директор департаменту житлового господарства міськради Віталій Місецький.

В будинку на Миколи Ващука, 13 оновили міжпанельні стики на 3-4 під'їздах. Минулого року капремонт стінових панелей виконали на 1 та 2 під'їздах. Так, міжпанельні шви оновили на всій багатоповерхівці.

Це вже другий будинок з початку року, де було оновлено міжпанельні шви. Пізніше комунальники планують розпочати цей вид капремонту на ще одному панельному будинку. Цей вид робіт виконують на умовах співфінансування з мешканцями, де левову частку витрат бере на себе міський бюджет.

Джерело: ВМР



Переглядів: 289
Поширень: 0

Останні новини